Flyselskap

British Airways-pilot promille mistenkt arrestert på Gatwick flyplass

Den 49 år gamle British Airways-piloten ble tatt ut av tjeneste før passasjerflyet skulle ta av fra Gatwick.

En British Airways-pilot ble torsdag kveld pågrepet og arrestert mistenkt for å være påvirket av alkohol ved Gatwick flyplass på torsdag kveld.

Sussex-politiet bekrefter at de ble tilkalt til flyplassen klokken 20:15 på torsdag på bakgrunn av at piloten på den internasjonale avgangen  «var mistenkt for å ha vært påvirket av alkohol».

Flyet, fra Gatwick til Mauritius skulle opprinnelig forlatt Gatwick klokken 20.20 på torsdag. Avgangen ble forsinket ved gaten da politiet gikk ombord på flyet og fjernet piloten. Hendelsen forsinket flyets avgang med over to timer.

Promille mistenkt – varslet av kabinbesetning

Avisen The Sun forteller at det kabinbesetningsmedlemmer som varslet politiet at de fryktet at piloten var alkohol påvirket da det luktet alkohol av piloten. Første styrmannen var en av tre piloter, og skulle ha fløyet en 11-timers flytur til Mauritius i Indisk hav.

Politiet bekrefter at en 49 år gammel mann fra Harmondsworth, Hillingdon ble arrestert. Mannen hadde til hensikt å utføre en pilot oppgavene mens alkoholnivået var over foreskrevet grense».

Han ble satt i varetekt, og sluppet ut på fredag.

British Airways sier at de behandler saken som «ekstremt alvorlig» og bistår politiet i den videre etterforskningen.