Flyplass Flyselskap

Flyplassen i København forbedrer passasjeropplevelsen

passasjeropplevelsen

Flyplassen i København er en av de første flyplassene som innfører EUROCONTROL Network Managers nye datautvekslingsstandard (iSWIM).

Amadeus har ledet implementeringen, noe som vil innebære at mer oppdatert og korrekt informasjon om planlagte avganger kan deles med andre flyplasser, noe som igjen kommer til å bidra til økt effektivitet i hele det europeiske flynettverket.

Den europeisk flytrafikken beregnes å øke med 1,7 % per år de neste fem årene. Det kommer til å sette stort press på kapasiteten hos europeiske flyplasser, noe som i sin tur kan føre til utfordringer med å holde tidene.

Derfor er bransjeovergripende programmer som Airport Collaborative Decision Making (A-CDM) så viktige, ettersom de er utformet for å oppnå mer effektive flyplassprosesser og et nærere samarbeid mellom alle innblandede aktører på flyplassene. Men også ny teknologi, standarder og forbedret informasjonsutveksling kan hjelpe flyplassene med å bli mer effektive.

For å oppnå akkurat dette, hjelper Amadeus flyplassen i København med å bli en av de første flyplassene som innfører den nye standarden fra EUROCONTROL Network Manager.

Automatisk utveksling av digital informasjon

Den nye implementeringen muliggjør utveksling av informasjon via EUROCONTROL Network Manager (B2B)-nettjenester, som bygger på SWIM-standarder med en tilkobling som leveres av Amadeus. Nettjenester muliggjør automatisk utveksling av digital informasjon som i sin tur kan bidra til å forbedre den europeiske flytrafikken.

– Punktlighet er ett av de reisendes viktigste krav og samtidig en utfordring for bransjen, sier Christian Poulsen, informasjonsdirektør og assisterende teknisk direktør på Københavns flyplass. Ved å inkludere de nye B2B-nettjenestene fra EUROCONTROL Network Managerhjelper vi hele flyplassens økosystem med å få bedre overblikk og enklere planlegging, da de får tilgang til en 24-timersoversikt over alle fly med avgang fra København. Dette gjør det enklere å planlegge og det reduserer forsinkelsene, noe som gir de reisende en bedre opplevelse.

Den nye tilkoblingen er innebygd i Amadeus’ løsninger for flyplasser og implementeres direkte mellom Amadeus og EUROCONTROL Network Manager, noe som fra et IT-perspektiv gjør hverdagen enklere for flyplassene.

– Det var også veldig viktig for oss at implementeringen ikke påvirket den daglige driften, sier Christian Poulsen. Takket være Amadeus’ innebygde tilkobling til EUROCONTROL Network Manager ble prosessen svært enkel.

– Det vekslende antallet flyvninger i Europa legger press på flyplassenes daglige virksomhet, sier Yannick Beunardeau, direktør for flyplass-IT i Europa, Midtøsten og Afrika hos Amadeus. Her kan teknologien spille en viktig rolle gjennom å forbedre informasjonshåndteringen internt og mellom flyplasser. Det gjør det mulig å håndtere flere flyvninger og overholde tidsskjemaet. Vi er svært fornøyde med samarbeidet med Københavns flyplass og at dette prosjektet har gjort at vi har kunnet implementere et grensesnitt som gjør det enklere for dem å håndtere virksomheten deres.