Flyselskap

LOT beholder kapasiteten mellom Warszawa og Oslo

Warszawa

Polske LOT har onsdag ettermiddag bekreftet at selskapet beholder kapasiteten på ruten mellom Oslo og Warszawa.

Ruten mellom de to hovedstedene var opprinnelig satt opp med en Embraer E175 med totalt 82 seter ombord. Nå melder Routesonline.com at selskapet i stedet setter inn en E-195 med 112 seter ombord.

Frekvensen mellom de to hovedstedene er 13 ganger ukentlig med to avganger alle dager uten lørdag. Rask hoderegning tilsier at kapasiteten øker med 390 seter i hver retning.

LOT er medlem av Star Alliance, og medlemmer av SAS Eurobonus opptjener bonuspoeng ved flyvninger på LOT.

Rute til Warszawa

LOT Polish Airlines er et polsk flyselskap. Selskapet ble stifet 1. januar 1929, da samtlige flyselskaper det året ble fusjonert inn til et nytt statlig selskap. Selskapets første internasjonale flyvning gikk til București i året 1930. Deretter satte LOT opp ruter til Athen, Helsingfors og Beirut.

I 2004 forsøkte LOT å få innpass på markedet for billige flybilletter ved å opprette datterselskapet Centralwings. Den første flyvningen fant sted på ruten Warszawa – London i 2005. Selskapet fløy ruter fra Polen til en rekke europeiske byer. På grunn av lav lønnsomhet besluttet styret å nedlegge Centralwings i 2009.

LOT ble det tiende Star Alliance-flyselskapet ved Oslo lufthavn når det startet ruten 25. mars 2018. Noe styrket flyplassens posisjon i Star Alliance-systemet. Norske reisende har fått tilgang til LOTs store rutenettverk i Sentral- og Øst-Europa, Balkan og Det fjerne østen, og den nye ruten gjør dessuten mange andre globale destinasjoner tilgjengelige via Star Alliance-nettverket.

Polske passasjerer vil også få tilgang til flere flyforbindelser gjennom SAS Star Alliance-huben i Oslo.

%d bloggere liker dette: