Flyselskap

Hils velkommen Finnairs nye toppsjef

Finnairs nye toppsjef

Finnair har utnevnt Topi Manner (Msc.Econ), som ny CEO i flyselskapet fra 1. januar neste år. Manner, som er født i 1974, har lang erfaring fra ledende stillinger i Nordea. Siden 2016 har han jobbet i Nordeas konsernledelse og som leder av Personal Banking.

– Topi Manner har bred erfaring innenfor både privat- og bedriftskundevirksomhet, og han har spilt en sentral rolle i den digitale transformasjonen og utviklingen av kundeservicen i Nordea, sier Robert Lönnblad, sjef for Finnair Norden. – Vi mener at Topis lederegenskaper passer perfekt inn i et servicerettet selskap som Finnair. Vårt hovedfokus har alltid vært menneskene, både de som reiser og de som jobber her. Finnair har utviklet seg raskt de siste årene og vi vil fortsette å utvikle både kundeservicen og transformasjonen.

Finnair nye toppsjef kommenterer:

– Finnair er et ikonisk, moderne selskap med en signifikant nasjonal rolle. Teamet har gjort en utmerket jobb de siste par årene, sier Topi Manner. – Jeg er stolt over å få være en del av deres kompetente team som skal bestemme bedriftens fremtid, samt videreutvikle kompetansen knyttet til flyging og reise. Jeg vet at de har en sterk tilknytning til selskapet, noe som gir oss et godt grunnlag for å fortsette Finnairs strategiimplementering.

Finnairs nåværende CEO, Pekka Vauramo, begynner som CEO i Metso Group og forlater dermed Finnair. Chief Financial Officer, Pekka Vähähyyppä vil overta som midlertidig CEO i perioden fra 4.9.2018-31.12.2018.

Om Finnair

Finnair flyr mellom Asia, Europa og Nord-Amerika med vekt på hurtige mellomlandinger via Helsinki. Finnair frakter mer enn ti millioner passasjerer i året, og knytter 19 byer i Asia til mer enn 60 destinasjoner i Europa. Flyselskapet er en pionér innen bærekraftig luftfart. Selskapet var først ute i Europa med å lansere det øko-smarte, neste-generasjons-flyet Airbus A350 XWB.  Finnair er også det første europeiske flyselskapet som er listet i Leadership Index of the worldwide Carbon Disclosure Project. Finnair er medlem av oneworld, som er en allianse mellom verdens ledende flyselskaper dedikert til å tilby det høyeste servicenivået til regelmessig, internasjonalt reisende. Som det eneste Nordiske flyselskapet med en 4-stjernes Skytrax-rangering, har Finnair vunnet World Airline Award for beste flyselskap i Nord-Europa alle de syv siste årene.

%d bloggere liker dette: