Article

Flere trøndere velger eksotiske reisemål

Flere trøndere
I vinter vil vi oppleve – Thailand

 

Reisearrangøren TUI har utvidet tilbudet fra Trondheim Lufthavn og tilbyr Dreamliner direkte til både Phuket og Krabi i Thailand i vinter. Dette ser ut til å bli godt mottatt av alle de som flyr fra Værnes.

–  Vi er veldig glade for at TUI når tilbyr direktefly fra Trondheim til Thailand. Mange trøndere er glad i dette landet og nå kan enda flere oppleve det med en smidigere reisevei. Det som er ekstra flott er også at det ikke bare er flyvning til Phuket, men også Krabi, sier Marianne Beiermann, Selgerleder hos Ticket i Søndregate.

Lokale opplevelser og generasjonsreiser

Informasjon fra TUIs Destination Experiences viser at reisende til Thailand er opptatt av lokale matopplevelser, det være seg alt fra kokkekurs til autentiske lokale restauranter og spisesteder. Stadig flere velger også å reise på det som kalles «generasjonsreiser» – reiser der besteforeldre, barn og barnebarn reiser sammen.

–  Trondheim er et viktig satsningsområde for oss, og det er gledelig at den nye ruten har falt i smak. Thailand står høyt på folks ønskeliste i vinter og særlig populært er avgangen til Thailand i januar, sier Nora Aspengren, Kommunikasjonssjef i TUI Norge.

 Økt etterspørsel etter eksotiske reisemål

TUI ser generelt økt etterspørsel etter eksotiske vinterdestinasjoner i år, og noen av avgangene fra Trondheim Lufthavn Værnes selger raskere enn de mer tradisjonelle destinasjonene i vinter.

–  Thailand ligger høyt på Tickets bookingstatistikker allerede og vi har tro på at dette vil bidra til økt popularitet. Det at de flyr Dreamliner er et stort pluss, mange har etterspurt det, sier Beiermann.

Thailand frister

 

Phuket og Krabi

I tillegg til direkteruter til Tenerife og Gran Canaria er både Phuket og Krabi tilgjengelig fra Trondheim Lufthavn fra januar 2019.

Avganger:

7. Januar – Trondheim til Phuket

22. Januar – Trondheim til Krabi

28. Februar – Trondheim til Phuket

15. Mars – Trondheim til Krabi

 

Phuket – en øy med mange tilbud

Phuket er øya for deg som ønsker lange strender, markeder, shoppingsenter, nattklubber og et stort utvalg av restauranter. Men det finnes også rolige oaser og små steder som serverer lokale retter. Utvalget vårt av hoteller er også stort, her kan du velge mellom alt fra store resorthotell med aktiviteter til enkle bungalower. Les mer om området

Krabi

Ao Nang er selve hjertet i Krabiprovinsen på fastlandet øst for øya Phuket. Den lange strandgaten er et fargerikt mylder av butikker, skreddere, thairestauranter og markedsboder og du tar deg lett ut til fine strender på øyene i nærheten med longtailbåt. Andre reisemål er Koh Lanta, Khao Lak, Kata Beach, Karon Beach, Klong Muang Beach, Koh Hai, Koh Kradan. Les mer om området

TUIs tilbud fra Trondheim Lufthavn Værnes

–       TUI har ca 38.000 reisende årlig fra Værnes

–       Totalt tilbyr TUI total 29 ulike destinasjoner med rutefly og charter

–       Værnes er Norges 3 største lufthavn med prognose på ca 4 450 000 reisende i 2018.

–       Av dette utgjør utenlands trafikken ca 970 000.