Flyselskap

Her er de beste flyselskapene – ifølge ekspertene

AirlineRatings.com har nylig publisert sin årlige liste over verdens beste flyselskaper. Listen over de ti beste flyselskapene inneholder ingen store overraskelser, men VietJet vant prisen for det beste ultra-lavprisflyselskapet for andre året på rad.

En jury bestående av syv redaktører med over 200 timers bransjeerfaring, kåret Singapore Airlines nok en gang på toppen av pallen. Kriteriene for evaluering er passasjer-omtaler, produkttilbud og gjennomsnittlig alder på flåten, i tillegg til en rekke andre kriterier. Interessant nok er alle flyselskapene som er omtalt i topp 10 i år, basert på 2 kontinenter nemlig Asia og Australia.

10. Japan Airlines

Japan Airlines, eller JAL på folkemunne sikret tiende plassen på listen. Basert i Tokyo, er JAL det nasjonale selskapet i Japan. Flyselskapet operer for tiden en Boeing-flåte på 164 fly, men har 31 A350-fly på bestilling, i tillegg til en rekke Mitsubishi MRJ90-fly. Flyselskapet annonserte i august at det var å introdusere nye Business seter på ruten fra Osaka til Los Angeles kort tid etter å ha blitt kalt et 5-stjerners flyselskap.

Cathay Pacific
Cathay Pacific A350-900 – gjesteopptreden på ruten CPH-HKG

9. Cathay Pacific

Med ankomsten av nye A350-fly har Cathay Pacific sikret seg 9. plassen. Flyselskapet er basert i Hong Kong. Selskapet har en flåte på 150 fly, med flere A350 og den nye B777x fortsatt i bestilling. Cathay Pacific er for tiden en del av OneWorld-alliansen, men de kunne muligens være det neste flyselskapet som vil forlate den. Cathay Pacific har i 2018 hatt en sesong-rute mellom København og Hong Kong, men la ned ruten i det momentet SAS flyttet Hong Kong ruten til Kastrup.

8. EVA Air

Taiwans EVA Air har landet på topp 10 for første gang i år. Flyselskapet mottok sin første Boeing 787 Dreamliner i oktober. I dag har flyselskapet 76 fly i flåten. Det deltar i Battle for Seattle, og lanserer ytterligere ruter til byen i staten Washington.

7. All Nippon Airways

Det nest største flyselskapet i Japan rangerer også i de beste flyselskapene, 3 steder over sin nasjonale konkurrent JAL. Flyselskapet har den største flåten ennå, klokka på 231 Boeing og Airbus fly. Som sådan opererer flyselskapet en rute over hele verden til 97 destinasjoner.

hos emirates Her er de beste flyselskapene
Emirates lanserte ny første klasse i året som gikk.

6. Emirates

Sjette plass på listen over topp 10 flyselskaper holdes av Emirates, Midtøsten-operatøren som nylig lanserte et helt nytt førsteklasses konsept. Flyselskapet er rangert høyt til tross for at det nylig ble annonsert at overskuddet hadde gått ned med 53%. Emirates driver en flåte utelukkende bestående av langdistanse B777 og A380 fly. Med totalt 267 fly er flyselskapet verdens største A380-operatør, og flyr 105 fly av typen.

5. Virgin Australia

Virgin Australia driver en flåte med 93 Airbus og Boeing-fly. De fleste av disse er B737. Det australske flyselskapet fokuserer primært på ruter rundt Australasia, men opererer også så langruter til Los Angeles og Abu Dhabi.

4. Qatar

Det andre One World-flyselskapet for å ta plass på listen er Qatar Airways. Qatar er imidlertid også berettiget til å forlate alliansen. Flyselskap driver en flåte på 225 fly. Til tross for å være blokkert fra å fly i det meste av luftrommet rundt landet, opererer det mange internasjonale destinasjoner og er kjent for sine Business Class Qsuite.

Her er de beste flyselskapene
Qsuites ombord på Qatar Airways A350-1000.

 

3. Qantas

OneWorld Airline Qantas rangeres blant de 3 største globale flyselskapene i 2019. Flyselskapet ser for tiden på å lansere non stop-flyreiser mellom London og Sydney innen de neste 5 årene. Derfor forventes det at Qantas vil legge inn en bestilling for nye fly i 2019. Det australske flyselskapet Qantas driver en flåte på totalt 130 fly, inkludert 12 A380s.

2. Air New Zeland

Air New Zeland tar sølvplassen dette året. Flyselskapet flyr rundt i verden fra knutepunktet i Auckland. New Zealand flyselskap har en flåte på 62 Airbus og Boeing fly. Flyselskapet flyr fra Auckland til London via et stopp på Los Angeles.

1. Singapore Airlines

Flyselskapet inntar igjen førsteplassen. En kombinasjon av faktorer, inkludert et nytt suite-produkt, og gjenopptakelsen av non-stop-ruten mellom Singapore og New York. AirlineRatings.coms administrerende direktør, Geoffrey Thomas, kommenterte:

“I vår objektive analyse kom Singapore Airlines ut nummer én i mange av våre revisjonskriterier, noe som er et godt skussmål.”

Singapore Airlines driver en beskjeden flåte på 122 fly fra Airbus og Boeing, inkludert A350ULR med bare to service klasser ombord.

Kilde: AirlineRatings.com

%d bloggere liker dette: