Flyselskap

Emirates og South African Airways utvider samarbeid

utvider samarbeid
Tilbyr større fleksibilitet for innenlandsreiser i Sør-Afrika – Utvider samarbeid med Emirates

En ny omfattende codeshare-avtale er nå signert av Emirates og South African Airways (SAA) for å tilby passasjerer enda flere valgmuligheter på reiser til og fra Sør-Afrika.

Rutesamarbeidet mellom Emirates og SAA strekker seg tilbake til 1997, og er den første codeshare-avtalen Emirates inngikk noensinne. Det mangeårige samarbeidet har gjort det enklere og mer komfortabelt for passasjerer å reise videre innenlands i Sør-Afrika via Emirates’ avganger til Johannesburg, Cape Town eller Durban. Samarbeidet har også bidratt til å binde andre deler av Sør-Afrika med resten av verden gjennom Emirates’ globale nettverk og knutepunkt i Dubai. Emirates har totalt åtte daglige avganger mellom Sør-Afrika og Dubai. Fire til/fra Johannesburg, tre til/fra Cape Town og en til/fra Durban.

Utvider samarbeid

Den nye avtalen innebærer at enda flere avganger fra destinasjonsnettverket til begge flyselskap vil inngå i rutesamarbeidet, noe som betyr flere sømløse reiser for passasjerer som ønsker å lande andre steder i Sør-Afrika enn Johannesburg, Cape Town eller Durban. I tillegg vil tidspunktet på flere avganger fra Johannesburg til andre populære Sørafrikanske destinasjoner tilpasses bedre for å forkorte ventetid, og begge selskaper vil samarbeide om en mer sømløs opplevelse ved alle punkter med kundekontakt, fraktvirksomhet og andre deler av flyvirksomheten. Den nye avtalen er sendt inn for godkjenning hos aktuelle myndigheter.

utvider samarbeid

Bare i løpet av regnskapsåret 2017/2018 har rundt 90 000 passasjerer dratt nytte av codeshare-avtalen mellom Emirates og SAA. I samme regnskapsår har Emirates alene fløyet over 1,7 millioner passasjerer til og fra sine tre destinasjoner i Sør-Afrika. I tillegg til 61 800 tonn flycargo.

Om South African Airways

South African Airways (SAA) er det nasjonale flyselskapet og Sør-Afrikas største flyselskap. Det driver innenrikstrafikk i Sør-Afrika samt utenrikstrafikk til blant annet destinasjoner i Europa og Nord-Amerika. Hovedkontoret ligger i Johannesburg.

South African Airways ble grunnlagt gjennom et statlig kjøp av et mindre flyselskap, Union Airways i 1934. De første byene selskapet trafikkerte var blant annet Durban og Johannesburg. I 1945 åpnet den første ruten til Storbritannia. Selskapet ble medlem i Star Alliance i 2006.