Flyplass Flyselskap

Trumps nedstengning: Miami International airport

Trumps nedstengning

En av seks terminaler ved den internasjonale flyplassen i Miami må holde stengt tre ettermiddager i uken på grunn av nedstengningen i USA, skriver NTB. 

Grunnen er at flere sikkerhetskontrollører ikke har råd til å komme seg på jobb når de ikke får lønn. Lederne for sikkerhetskontrollørene frykter dermed at de ikke kommer til å ha nok ansatte på jobb til å drifte alle terminalene som normalt fremover. 

Nedstengningen i statsapparatet gjør at mange offentlig ansatte ikke får lønn. Sikkerhetskontrollørene er blant de ansatte i staten som regnes som kritiske, og som må jobbe selv uten lønn. 

USAs nedstengning har vart siden 22. desember og kommer av budsjettuenigheter. Donald Trump nekter å godkjenne et budsjett som ikke setter av penger til grensemur mot Mexico. 

Om Miami International airport

Miami internasjonale lufthavn (IATA: MIA), er en flyplass som ligger i Miami-Dade County i Florida, USA, mellom byene Miami, Hialeah, Doral, Miami Springs.

Flyplassen er en «HUB» for selskapene American Airlines, American Eagle, og Executive Air; i tillegg til godsselskapene Arrow Air, Fine Air, UPS og Federal Express; og charterselskapet Miami Air. Miami International Airport har flyvninger til byer i Nord og Sør-Amerika og Europa, og er Floridas hovedflyplass for langdistansetrafikk, mens de fleste innenriks og lavprisselskapene Fort Lauderdale-Hollywood International Airport og Palm Beach International Airport.

Hovedterminalen på MIA er oval og har sju underterminaler, nummeret fra A til H (B ble revet i 2005) mot klokka. Avgangshallen ligger i andre etasje, mens pass/visum kontrollen og baggasjebåndene ligger i 1. etasje. Alle utgangene er lagt slik at ankommne passasjer kan gå rett til ankomsthallen eller til pass/visumkontrollen. Terminal E her en tredje etasje med en enskinnebane om frakter passasjerer mellom terminalene.

Det ligger et parkeringshus rett ved terminalen og som er koblet sammen med terminalen med en gangbro. Det er en helikopterlandingsplass på taket på parkeringshuset.

Trumps nedstengning

800.000 føderalt ansatte er ifølge New York Times påvirket av budsjett-konflikten i USA, som gjør at deler av statsapparatet har vært stengt siden 22. desember. Nedstengningen innebærer at en rekke offentlige etater er stengt, og at flere hundre tusen offentlige ansatte ikke får lønn.