Flyselskap

Lufthansa gruppen er størst i Europa

størst i Europa

Deutsche Lufthansa AG har vokst forbi Air France-KLM-gruppen til å bli Europas største flyselskap. Topp plasseringen har vært holdt av det Paris-baserte selskaper siden fusjonen av de franske og nederlandske selskapene i 2004.

Etter å ha kjempet seg nærmere konkurrenten i 2017, tok det tyske flyselskaps konsernet endelig los i fjor etter å ha økt passasjertrafikken med 9 prosent, nesten tre ganger veksten til konkurrenten. Air France-KLM blir også forbigått av British Airways eier IAG SA, som økte veksten i 2018.

Air France-KLM
Air France fusjonerte med det nederlandske flyselskapet KLM mai 2004, noe som resulterte i selskapet Air France-KLM. Air France-KLM er verdens største flyselskap etter omsetning, og det tredje største i verden (størst i Europa) etter antall passasjer-kilometer. Air France-KLM er en del av SkyTeam-alliansen sammen med Aeroflot, Delta Air Lines, Aeroméxico, Korean Air, Czech Airlines, og Alitalia. Både Air France og KLM flyr under deres egne navn.

Størst i Europa

Lufthansa Gruppen slo Air France-KLM i passasjertrafikk for første gang i fjor. Skiftet i størrelse markerer en vendepunkt hvor det meste skyldes organisk vekst i Lufthansa, støttet av kjøp av mindre selskaper som Swiss, Austrian og Brussel Airlines og utvidelsen av lavpris selskapet Eurowings, som vokste nesten 25% i 2018. Lufthansa sikret også en nøkkelavtale med piloter i 2017 og i fjor dratt nytte av uventet høy etterspørsel i første klasse.

Air France-KLM har gått igjennom et år med arbeids konflikter, skifte av ledelse og mye negativ PR. Lufthansa er nå 0,2 prosent større enn Air France-KLM, målt ved trafikk- eller inntekts-passasjerkilometer, bransjens referanseindeks beregnet ved å multiplisere antall passasjerer som er transportert med avstanden fløyet.

IAG ble grunnlagt ved en fusjon av British Airways og Spanias Iberia, et flyselskap som er betydelig mindre enn KLM, og som også har lagt lavprisselskapet Vueling og Aer Lingus fra Irland til porteføljen.

Fakta om Lufthansa Gruppen

Lufthansa har et utstrakt rutenettverk som inkluderer alle verdens seks kontinent. Selskapet satser tungt på ruter innenriks i Tyskland og fra sine tyske baser ut i Europa. Lufthansas datterselskaper; Germanwings, Eurowings, Lufthansa Regional og Lufthansa City Line er viktige deler av Lufthansas nettverk i Europa og Tyskland. Gruppen eier også Swiss International, Austrian Airlines og belgiske SN Brussels Airlines.

Lufthansa var et av de fem flyselskapene som etablerte Star Alliance i 1997, en global allianse der bl.a. SAS, Air Canada, Singapore Airlines, United Airlines, Thai Airways og All Nippon Airways inngår. Lufthansa er idag et av verdens største flyselskaper med 90 000 ansatte og virksomheter innen bl.a. catering, teknisk vedlikehold, flyvetrening og frakt foruten ren passasjertrafikk.

%d bloggere liker dette: