Flyselskap

Finnair åpner nye ruter til Sapporo og Punta Cana

Punta Cana

 

Som en del av vekststrategien lanserer Finnair i dag åpningen av to nye ruter for vinteren 2019/2020.

Den ene går til Sapporo i Japan, og vil være i drift med to ukentlige avganger fra 15. desember, frem til 27. mars. Sapporo er kanskje mest kjent for å være en fantastisk vinter- og skidestinasjon, med mange ulike aktivitetstilbud i ekte Japansk stil. Dette blir Finnairs femte japanske destinasjon, i tillegg til Tokyo, Osaka, Nagoya og Fukuoka.

– Vi ser at Japan blir en stadig mer populær destinasjon blant nordmenn. Med under én time kortere reisetid enn det nest raskeste flyselskapet fra Norge, er Finnair utvilsomt det mest effektive alternativet.

Robert Lönnblad, sjef i Finnair Skandinavia.

– Dette er et nøkkelmarked for oss, og med fem japanske byer i nettverket vårt, er Finnair nå det største flyselskapet som flyr til Japan. Med den nye ruten blir vi også det eneste europeiske flyselskapet med faste avganger til Sapporo.

Punta Cana

Den økende trafikken mellom Norge og Asia går begge veier, og ifølge lederen i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål, er trafikken fra Asia veldig viktig for norsk reiseliv.
– Vi ser at Asia har en stadig større del av totale utenlandske gjestedøgn til Norge. Japanerne er en kjøpesterk gruppe og Japan er et viktig marked for norsk reiseliv, forteller Bergmål.

Finnair lanserer også en ny rute med ukentlige avganger til Punta Cana. Selskapet flyr allerede til Puerto Plata, og får dermed to destinasjoner i den Dominikanske Republikk. Ruten driftes med Airbus A350, og vil ha én ukentlig avgang i perioden 13. desember til 27. mars. Med sine flotte sandstrender, hoteller og golfbaner, er dette er en favorittdestinasjon gjennom vinteren for mange turister på jakt etter sol og varme.

I tillegg øker Finnair også frekvensen til Hong Kong. Sommerens doble, daglige avgangene fortsetter gjennom vinteren 2019/2020. Totalt flyr Finnair nå til syv byer i Stor-Kina, inkludert Beijing, Shanghai, Xi’an, Chongqing, Nanjing, Guangzhou og Hong Kong.

tre nye ruter punta cana

Om Finnair

Finnair flyr mellom Asia, Europa og Nord-Amerika med vekt på hurtige mellomlandinger via Helsinki. Finnair frakter mer enn ti millioner passasjerer i året, og knytter 19 byer i Asia til mer enn 60 destinasjoner i Europa. Flyselskapet er en pionér innen bærekraftig flygning, og var først ute i Europa med å lansere det øko-smarte, neste-generasjons-flyet Airbus A350 XWB. Finnair er også det første europeiske flyselskapet som er listet i Leadership Index of the worldwide Carbon Disclosure Project. Finnair er medlem av oneworld, som er en allianse mellom verdens ledende flyselskaper dedikert til å tilby det høyeste servicenivået til regelmessig, internasjonalt reisende.

Som det eneste Nordiske flyselskapet med en 4-stjernes Skytrax-rangering, har Finnair vunnet World Airline Award for beste flyselskap i Nord-Europa alle de syv siste årene.

%d bloggere liker dette: