Flyselskap

Streik på tyske flyplasser tirsdag 15 januar 2019

Streik på tyske

Oppmot 640 avganger er kansellert ved flyplassene i Düsseldorf, Köln Bonn og Stuttgart i Tyskland som følge av at sikkerhetspersonell streiker, skriver Lufthansa.

Sikkerhetspersonellets fagforening Verdi krever lønnsøkning fra 17 til 20 euro i timen for sine medlemmer. Et streik blant av sikkerhetspersonellet på Frankfurt lufthavn i Tyskland vil effektivt lukke flyplassen for avgangs-passasjerer store deler av tirsdagen.

Passasjerer med Lufthansa-avganger fra Frankfurt kan booke om sine flyreiser gratis til en dato mellom 14. til 20. januar 2019.

Lufthansa vil publisere kanselleringer på nettsiden sin fra søndag ettermiddag. Fra denne datoen vil online ombooking også være mulig. Passasjerer som har oppgitt sine kontaktdata på nettet, blir aktivt informert om flystatusen deres.

Passasjerer som planlegger å starte reisen fra Frankfurt lufthavn på denne kommende tirsdag, bør ta spesielt oppmerksom på situasjonen. I henhold til flyplassoperatøren vil sikkerhetskontrollene utenfor transittområdet ikke bli bemannet. Derfor vil passasjerer som starter sin reise i Frankfurt, ikke være i stand til å komme seg avgårde i løpet av hele streikperioden, da de ikke vil kunne gjennomgå en sikkerhetskontroll.

Lufthansa ber derfor disse passasjerene om ikke å komme til flyplassen i løpet av den tiden, men i stedet for å bruke ombokningsalternativer på nettet eller Lufthansa App for å ombokse sine flyreiser tilsvarende. Dette gjelder eksplisitt ikke for transittpassasjerer som bytter fly på Frankfurt lufthavn, men bare de som starter reisen der.