Flyselskap

Bangkok Airways godtar million bot

Bangkok Airways

Milliardær Prasert Prasarttong-osoth skal ifølge en representant fra thailandske myndigheter godta en bot til Bangkok Airways på 16 millioner amerikanske dollar. Det skriver Reuters.

Boten kommer etter at selskapet skal ha manipulert aksjekursen, noe som ble avdekket av thailandske skattemyndighetener. Tre personer skal ifølge etterforskningen ha handlet aksjer seg mellom fra november 2015 til januar 2016, noe som skal ha fått aksjeprisen til å bevege seg i utakt med de faktiske markedsvilkårene til selskapet.

Da myndighetenes annonserte boten i starten av januar uttalte selskapet at de ville bevise sin uskyld. Men ved å godta boten slipper flyselskapet en rettssak.

Prasert gikk av som toppsjef i Bangkok Airways og Bangkok Dusit Medical Services, Thailands største private sykehusnettverk, forrige måned etter at myndighetene har innført karantene fra å inneha ledende stillinger i børsnoterte thailandske firmaer som citerte aksjebehandling.

Poramaporn, som var administrerende direktør i Bangkok Dusit, og Narumon, som var også sekretær for konsernsjef i Bangkok Airways. Han forlot  av sin stilling i slutten av forrige måned.

Om Bangkok Airways

Det regionale flyselskapet Bangkok Airways (PG) driver direkteruter til mer enn 24 destinasjoner i Thailand, Kambodsja, Kina, Hong Kong, Laos, Maldivene, Burma, India og Singapore. Med hovedkontor i Bangkok, er flyselskapets primære administrasjonssenter ved Suvarnabhumi Airport (SVV). Det sekundære administrasjonssentre er Phuket International Airport (HKT) og Chiang Mai internasjonale flyplass (CNX). Flyselskapets flåte inkluderer noen fly som er konfigurert med både økonomi- og businessklase. Men de fleste flyene har kun økonomiklasse. Bangkok Airways har 31 ruter til 24 asiatiske flyplasser.