Flyselskap

Full flystans i Belgia onsdag

Full flystans

Onsdag 13. februar er neppe den beste dagen å reise til eller fra Belgia. Da blir det full flystans i landet.

Streik fører til full stans i flytrafikken til og fra Belgia tirsdag kveld og onsdag. Også luftrommet over Belgia opp til 8.000 meter blir stengt. En rekke flygeledere er blant dem som deltar i en landsomfattende streik.

Fagforeningene krever lønnsøkninger, flere fridager og høyere pensjoner. Streiken forventes å lamme offentlig transport, jernbane, frakt og flytrafikk. Med flytrafikkstasjoner satt til å delta i walkout, er det sannsynlig at belgisk luftrom vil bli stengt onsdagen.

Den Belgiske statsministeren Charles Michel har bedt fagforeningsrepresentanter om å gå tilbake til forhandlingsbordet for å finne en løsning med regjeringen og arbeidsgiverrepresentanter.

Brussels Airlines ‘beslutning vil påvirke 222 fly og 16.000 passasjerer. Flyselskapet sa at passasjerer vil få refundert sine billetter dersom ikke alternative reisemuligheter kan bli ordnet for dem. Andre flyselskap har også begynt å kansellere eller omdirigere reisende. Forstyrrelsen kan også føre til problemer for en bestemt gruppe reisende på onsdag: NATOs forsvarsministre  har planlagt møter i den belgiske hovedstaden.

Full flystans påvirker reiser fra Oslo


Ved innstillinger, eller hvis flyet er over fem timer forsinket, kan du be om ombooking til neste fly, alternativ transport, pengene tilbake for billetten eller å utsette reisen.
Siden det er streik, har du ikke rett på kompensasjon. Du har de samme rettighetene hvis en forsinkelse er på mer enn fem timer.