Flyselskap

Qatar Airways har mottatt fly nummer 250

Qatar Airways har mottatt
Foto: © Airbus / A. Doumenjou

 

Qatar Airways feiret onsdag sitt 250. fly i flåten, en Airbus A350-900 fløy ra Toulouse, Frankrike til selskapets base i Doha. Flyet er det siste tillegget til konsernets voksende flåte av passasjer-, cargo– og executive-fly.

Milepælen kommer etter bare 22 år siden selskapet startet flyvninger og underbygger selskapet vekst strategi. Selskapet har rukket å bli et verdensledende flyselskap i løpet av årene, og vunnet en rekke priser, inkludert Skytrax World Airline of the Year, ved ikke mindre enn fire anledninger.

Foto: © Airbus / A. Doumenjou

Den nye A350-900 går inn i  flyselskapets toppmoderne flåte, hvor gjennomsnittsalderen for fly er lavere enn fem år. Fra 20. mars 2019 består Qatar Airways flåte av 203 passasjerfly, 25 Cargo og 22 Qatar Executive-jetfly.

 “Jeg er ekstremt stolt over at vi har nådd denne historiske milepælen om å ha en flåte som teller 250 fly. Leveransen av vår nyeste Airbus A350-900 er et tegn på den fremragende veksten vi har sett de siste to tiårene. Og til vårt engasjement for å fly bare det nyeste og mest teknologisk avanserte flyet i verden.”

Mr. Akbar Al Baker, CEO, Qatar Airways.

Qatar Airways har mottatt fly nr 250

“Qatar Airways går fremover med den raske utvidelsen av vårt globale rutenett, et forbedret produkttilbud i alle kabinklasser og, viktigst av alt, å ta imot verdens mest teknologisk avanserte fly fordi vi vil at våre kunder skal få en uforglemmelig opplevelse når de flyr med oss. Dette er et viktig øyeblikk i vår vekst, og jeg ser frem til å se vår flåte vokse enda mer i de kommende årene. ”

Qatar Airways er kjent for sin state-of-the-art flåte. I 2018 var flyselskapet lanserings-kunde på flytypen Airbus A350-1000. Det symboliserer Qatar Airways vilje til å lede veien i bransjen ved å tilby banebrytende teknologi og innovasjon. I 2014 var flyselskapet den globale lanseringskunden for Airbus A350-900, som ble det første flyselskapet i verden for å operere hver familie av Airbus ‘moderne flyselskaps portefølje.

Om Qatar Airways

Det prisbelønte flyselskapet Qatar Airways flyr med stolthet en av de yngste flåtene i luften, med verdens mest teknologisk avanserte og miljøvennlige fly. For fjerde gang ble Qatar Airways kalt Airline of the Year 2017 av Skytrax og ble tildelt World’s Best Business Class 2018-prisen. Den har 250 moderne fly i et nettverk på mer enn 160 destinasjoner på seks kontinenter. Som en del av sine fortsatte ekspansjonsplaner vil nettverket bli utvidet i 2018/2019. Med spennende nye destinasjoner som Cebu og Davao i Filippinene, Langkawi i Malaysia og Da Nang i Vietnam.