Hotel

Stordalen satser høyt i Harstad

Stordalen satser høyt i Harstad

Et signalbygg skal reises ved sjøkanten i Nord-Norge kulturhovedstad.

Det er i flere år blitt planlagt et nytt hotell langs sjøkanten i Harstad. Byen står foran massiv utvikling med en ny bydel på gang på Kaarbøkvarteret, og det er nå klart at hotellet som skal bygges blir et Quality Hotel.

Da vi så planene for havna i Harstad, sto det klart for oss at dette må vi være med på. Å ta noe til “nye høyder” er en klisjé, men i dette tilfellet er det faktisk sant. Vi skal inn i det som blir Harstads høyeste bygning med et flunkende nytt hotell. Plassert ikke bare i vannkanten, men i sjøen. Her blir det 40 meter høyt, med en spektakulær utsikt.

Petter A. Stordalen, grunnlegger av Nordic Choice Hotels.

Plass til 700 konferansegjester


Det nye hotellet skal bygges ut i selve sjøen og blir nærmeste nabo til Hurtigruten-kaia. Det planlegges for 180 gjesterom og konferansefasiliteter med en storsal på 400 kvadratmeter.

– Vi i Quality Hotel er møteekspertene i Norge. Nå inntar vi også Nord-Norges kulturhovedstad med vår unike personlighet og servicekultur hvor gjestene kan komme til konferansen som deltakere, og reise som venner. Vi vil gi harstadværingene en ny storstue for de små og store anledningene-. Og en møteplass som bringer hele byen sammen, sier Fredrik Ekelund, Senior Vice President i Quality Hotel, en del av Nordic Choice Hotels.

Harstad i Troms. Foto: Pixabay.com

Stordalen satser høyt i Harstad


Utbygger og eier av hotellet er Kaarbø Utvikling AS. Mens Quality Hotel har skrevet en langsiktig leieavtale for bygget som er planlagt ferdig i 2021 med treningsrom, restaurant i sjøkanten og bar med uteservering.

– Kaarbøkvarteret kommer til å bli en spektakulær ny bydel i Harstad, og hotellet er en viktig start for å skape en helhetlig bydel med attraktive byfunksjoner, sier adm.dir. i Clemens Eiendom, Bernt Nordby Skøien.

Clemens Eiendom er et heleid datterselskap av Opplysningsvesenets fond og er sammen med Harstad Skipsindustri eier av Kaarbø Utvikling AS

– Hotellet kommer i et område der byens utvikling startet med verftet i 1895. Vi føler på mange måter at den nye utviklingen av området, som startet med landsdelens største tørrdokk i 2015, har dimensjoner som gir grunnlag for å si at byen på mange måter vender tilbake til sine røtter og får en ny start, sier Ola Karlsen, styreleder i Kaarbø Utvikling.

– Det skjer så mye spennende i og rundt Harstad nå. Byen står foran enorme muligheter med planene for Evenes lufthavn, et næringsliv som vil på offensiven og med motet til å satse. Vi ser at det tenkes innovativt og bærekraftig med spennende prosjekter som GIFT-prosjektet, og med en kongstanke om at “One size fits none”, måtte vi komplementere vår tilstedeværelse i byen med et nytt, spennende hotell, avslutter Stordalen, som allerede er representert i Harstad med Clarion Collection Hotel Arcticus.