Flyselskap

SAS med ny direkterute mellom Brüssel og Tromsø

SAS med ny direkterute
Foto: SAS

SAS åpner en ny direkterute mellom Brüssel og Tromsø som direkte respons på den økte internasjonale interessen for byen Tromsø og Norges nordlige landsdel.

SAS vil fly med en Boeing 737-800 på lørdager fra januar til mars. Vinterperioden anses å være en spesielt attraktiv periode å besøke Nord-Norge, så SAS har gjort avtaler med aktører i reiselivet som vil bringe mange turister til «Nordens Paris», Tromsø.

Nord-Norge med Tromsø i spissen opplever en stadig økende internasjonal oppmerksomhet for sin vakre natur og sitt eksotiske miljø, så SAS forbedrer rutetilbudet ytterligere i samsvar med etterspørselen.

Torbjørn Wist, konserndirektør for finans i SAS.

SAS er i samarbeid med blant andre turoperatøren Nordic i Belgia i forbindelse med denne satsingen som er meget relevant for turistmarkedet i BeNeLux-landene. Gjennom året bringer SAS flere tusen reisende fra Asia og USA til landsdelen, og med denne direkteforbindelsen forsterker SAS forbindelsene til/fra Europa ytterligere. SAS opplever også at direkterutene fra København og Stockholm til Tromsø er sterke ferdselsårer gjennom luften for reisende fra hele Star Alliance nettverket.

SAS forventer å fly nærmere 100 000 passasjerer mellom Tromsø og Europa i vinterprogrammet fra November 2019 til Mars 2020.

SAS med ny direkterute
Foto: Pixabay.com

SAS med ny direkterute til Tromsø

Tromsø er Nord-Norges hovedstad, og Nordens Paris. Byen er travel og livlig med et yrende folkeliv. Tromsøværingene er kjent for sin direkte humor, og de vet å kose seg. Her er du alltid velkommen. Tromsø er Nordens største by nord for Polarsirkelen, og har verdens nordligste universitet, ølbryggeri og domkirke. Byen lever av undervisning, forskning, administrasjon, fiskeeksport og satellitteknologi.Naturen er overveldende med de høye fjelltoppene som kranser rundt byen, midnattssolen og nordlyset. Utforsk fjorden og storhavet eller villmarken og fjellet.

Midnattssol – den uendelige natten. I over to måneder, eller over 1600 timer, holder sola seg over horisonten i Tromsø, hele dagen og hele natta. Alt dette lyset gjør beboerne aktive, energiske og eventyrlystne! Nordlys – lydløs dans i grønt

Aurora borealis, nordlys, er et skjørt og flyktig, men uendelig vakkert himmelfenomen. Tromsø ligger midt i nordlys sonen, der hvor det er mest nordlys i hele verden. Fly til Tromsø, og opplev midnattssol og nordlys.

Om SAS

SAS, Skandinavias ledende flyselskap, flyr mer enn 30 millioner passasjerer i året fra og innenfor Skandinavia. Vi kobler våre tre hovedflyplasser – København, Oslo og Stockholm – med 125 destinasjoner i Europa, USA og Asia. I tråd med våre skandinaviske og bærekraftige verdier, vil SAS redusere CO2 utslippene med 25% og bruke bio-drivstoff tilsvarende det totale forbruket av alle SAS innenriks flyvninger innen 2030. I tillegg CO2 kompenserer SAS alle Eurobonus-billetter. SAS er medlem av Star Alliance og tilbyr sammen med sine partnere nesten 19 000 daglige flyreiser til mer enn 1300 destinasjoner på verdensbasis.