Flyselskap

Kan bli ny styreleder i Norwegian

kan bli ny styreleder i Norwegian
Pressefoto: DFDS

Valgkomiteen i Norwegian innstiller Niels Smedegaard som ny styreleder.

Niels Smedegaard (f. 1962) er konsernsjef i DFDS og har hatt en rekke lederroller i selskaper som Gate Gourmet Group, Swissair og SAS. Han er dansk statsborger.

Valgkomiteen anbefaler at Niels Smedegaard velges som nytt styremedlem, med anbefaling om at styret vurderer ham valgt som styrets leder. Valgkomiteen innstiller også Ingrid Elvira Leisner som nytt styremedlem. Nytt styre vil bli valgt på selskapets generalforsamling 7. mai.

Kise trer ut

Bjørn H. Kise meddelte i mars til selskapets valgkomite at han fratrer som styreleder i Norwegian Air Shuttle ASA etter den ordinære generalforsamlingen 7. mai 2019. Valgkomiteen har satt i gang arbeidet med å finne en ny styreleder. Bjørn Kise har vært medlem av styret i Norwegian Air Shuttle siden 1993 og leder av styret siden 2010.

Beslutningen om å tre ut av styret i Norwegian er utelukkende min. Det har ikke vært et enkelt valg, men etter 25 år i styret, hvorav mange som styreleder, er jeg trygg på at dette er en riktig beslutning. Jeg har nå nådd en så moden alder at det er naturlig for meg å slippe nye krefter til. Dette er også i tråd med hva jeg orienterte valgkomiteen om i forkant av generalforsamlingen i 2018.

Bjørn H. Kise.

Bjørn H. Kise har vært medlem av styret i Norwegian Air Shuttle (NAS) siden 1993, og har ledet styret siden 2010.

Norwegian er det femte største lavprisselskapet i verden med over 37 millioner reisende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 170 fly med en gjennomsnittsalder på 3,8 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For sjette år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax. Norwegian har rundt 11 000 dedikerte medarbeidere.