Flyselskap

Boeing 777 Freighter -fly utvider DHLs flåte

Boeing 777 Freighter
Vellykket jomfruflyvning med det første av 14 bestilte Boeing 777-fraktfly • Nytt fly styrker DHLs uovertrufne interkontinentale nettverk • DHL møter den økende etterspørselen for global ekspresslevering med verdens mest drivstoffeffektive fly. Foto: DHL.

Det første av de nye Boeing 777 Freighters bestilt av DHL har påbegynt sin tjeneste. På lørdag 25. mai tok flyet av fra Cincinnati / Nord-Kentucky internasjonale flyplass (CVG).

Ikledd DHLs gule og røde farger dro den splitter nye 777-maskinen til Bahrain på sin kommersielle jomfruflyvning. Utskiftingen av den eldre interkontinentale flyflåten med den mest drivstoffeffektive og pålitelige flytypen, gir DHL mulighet til å møte den økende globale etterspørselen etter ekspresstjenester. Det nye Boeing 777 vil styrke DHLs interkontinentale tjenester og knytte sammen store DHL-hubber, bl.a. Cincinnati, Leipzig og Honkong.

Leveransen av vårt første Boeing 777 Freighter markerer en viktig milepæl i oppdateringen av vår interkontinentale flyflåte. Denne effektive, langdistanse- og høykapasitetsmaskinen vil gjøre det mulig for oss å betjene enda flere markeder med nonstop-flyvninger, og bidrar til betydelig større bærekraft i tråd med vår bærekraftstrategi «Zero Emission 2050.

John Pearson, administrerende direktør for DHL Express.

Boeing 777 Freighter

Med en nyttelastkapasitet på 112 tonn og en rekkevidde på 9.200 km, har B777 F størst kapasitet og rekkevidde av alle fraktfly med tvillingmotorer. Det er også mer drivstoffeffektivt og pålitelig enn eldre modeller, og reduserer CO2-utslippene med 18 % mot nåværende fly. De eldre B747-400-flyene blir gradvis erstattet etter hvert som de nye modellene kommer.

Ytterligere tre Boeing 777 Freighter er planlagt å ankomme i år.

DHL – Logistikkselskapet for hele verden

DHL er den globale markedslederen innen ekspress og logistikk med tilstedeværelse i 220 land og områder. DHL har en unik produktbredde og tilbyr ekspressfrakt, sjøfrakt, biltransport, lagring, internasjonal post og 3. parts logistikktjenester. Med programmer innen miljøvern, katastrofehjelp og utdanning, tar DP DHL sitt samfunnsansvar på alvor. DHL er en del av Deutsche Post DHL Group. Den totale gruppen har omlag 480 000 ansatte, og konsernet genererte en omsetning på over 61 milliarder euro i 2018.