Flyselskap

Overgangen har gått som planlagt

Overgangen har gått som planlagt
Første oppdrag for Babcock etter overtakelsen gikk fra Tromsø til Lakselv kl 00.17 natt til mandag. Foto: BSAA

 

Natt til mandag kl 00.01 overtok Babcock Scandinavian AirAmbulance driften av ambulanseflybasene. Daglig leder Marius Hansen er fornøyd med at overgangen har gått som planlagt.

Det er med en god blanding av stolthet og ydmykhet vi har tatt over og skal videreutvikle driften av verdens beste ambulanseflytjeneste.

Marius Hansen, Daglig leder i BSSA.

Hansen er glad for å få 91 erfarne ambulanseflypiloter med på laget, selv om det skaper noen utfordringer med hensyn til trening i de nye flyene.

Overgang har gått som planlagt – ny flytype

– I natt tok vi inn 91 piloter fra forrige operatør. Dette er erfarne og kompetente piloter, som vi er glad for å ha fått som nye medarbeidere. De som var på vakt i natt har fått konsentrere seg om å gjøre utsjekk på de nye flyene våre. Det betyr at noen har flydd noen strekk med instruktør, mens andre har gjennomført trening på bakken, sier Hansen.

Det første ambulanseflyet med Bacock som operatør lettet fra Tromsø 17 min over midnatt. Det var en Beech B250 som fløy til Lakselv. Den nye ambulansejeten fløy sitt første oppdrag mandag formiddag. Hansen er fornøyd med å komme i gang med tjenesten.

– Vi har nå fullt fokus på å sikre en best mulig beredskap samtidig som vi i en overgangsperiode skal få alle pilotene klare, avslutter Hansen.

Om selskapet Babcok Scandinavian AirAmbulance

Babcock Scandinavian AirAmbulance (BSAA) er Nordens største luftambulanseselskap. Selskapet hadde sitt første ambulanseoppdrag i 1976. BSAA har lang erfaring med pasienttransport i luften. Dette gir trygghet for pasienter, pårørende, helsepersonell og oppdragsgivere. Babcock Scandinavian AirAmbulance er tildelt kontrakt på drift av ambulansefly i Norge. Kontrakten iverksettes 1. juli 2019 og har varighet til 2025, med mulighet for forlengelse til 2030. 10 nye Beechcraft 250 med Fusion Avionics og 1 ny Cessna Citation Latitude skal opereres fra 7 baser i Norge på oppdrag for Luftambulansetjenesten HF og de regionale helseforetakene som eier tjenesten.