Flyselskap

Fly Responsibly vil samle flybransjen

 

Annenhver nordmann Nordmenn bekymret for fly forurensning
Foto: KLM

Luftfartsindustrien streber etter bærekraftige flyreiser. Arbeidet gjøres imidlertid hver for seg, noe som gjør at overgangen tar lengre tid. KLM lanserer derfor “Fly Responsibly” for å dele erfaringer, lære av hverandre og inspirere til samarbeid.

Luftfart er og vil fortsette å være et viktig transportmiddel. Det er enkelt, effektivt og praktisk, men det må bli mer bærekraftig. Noe alle seriøse flyselskaper jobber aktivt med.

Med initiativet Fly Responsibly ønsker KLM å samle bransjen, og inspirere til kunnskapsutveksling og samarbeid innenfor forskning og bærekraft. Plattformen fungerer som et kunnskapssenter med erfaringer fra KLM.

KLM har blitt rangert som et av verdens mest bærekraftige flyselskaper 14 år på rad. Vi er involvert i etableringen av en biodrivstoff-fabrikk i Nederland, og vi ser på mulighetene for å gjøre det samme i Sverige. Vår kunnskapsbank om hvordan næringen kan bli mer bærekraftig er stor, men vi vet at også mange andre sitter på mye kunnskap. Skal vi få til denne overgangen raskere må vi våge å samarbeide.

Paul Terstegge, direktør for KLM i Norden.

Som en del av Fly Responsibly åpner KLM sitt klimakompensasjonsprogram CO2ZERO for at andre flyselskaper og interessenter skal delta helt uten ekstra kostnader eller krav til KLM-merking. Alt for å fremme mer miljøvennlige flyturer.

Bærekraftig utvikling innen luftfartsindustrien er ikke noe som kan gjøres alene. Det påvirker alle, og det skjer bare reelle fremskritt dersom man trekker i samme retning. Derfor inviterer vi via Fly Responsibly andre til å delta i CO2ZERO-programmet uten kostnad eller krav til KLM-merking, og til å bli partnere i vårt biodrivstoffprogram.

Pieter Elbers, administrerende direktør i KLM.

Fly Responsibly
Foto: KLM

Om «Fly Responsibly»

Fly Responsibly er KLMs visjon om å skape en mer bærekraftig fremtid for luftfartsindustrien. Plattformen er ment å fungere som et nav for inspirasjon og kunnskapsutveksling mellom ulike bransjeaktører om beste praksis innenfor bærekraft. For mer informasjon om KLMs Fly Responsible-initiativ, besøk: https://flyresponsibly.klm.com/no