Flyselskap Rutenytt

Finnair åpner ny direkterute til Sør-Korea

direkterute til Sør-Korea langdistansetilbudet I forbindelse med åpningen av den nye ruten mellom Helsinki og Los Angeles 31. mars, kommer Finnair med en rekke nye produkter til passasjerene på businessklasse. Dette vil redusere den årlige plastmengden med 4500 kilo per år. Nyhetene blir tilgjengelig på Finnairs transkontinentale flyreiser på deres A350- og A330-fly, og er i tråd med designtekstilen som allerede er en del av interiøret på disse flygningene. Flyselskapet viderefører sitt langvarige samarbeid med det finske designermerket Marimekko, samtidig som de inngår nye bærekraftige partnerskap.
Finnair A350 Business Class – Foto: Finnair

Finnair fortsetter å bygge ut rutenettverket mellom Norge og Asia. Til våren åpner de en ny rute mellom Norge og Sør-Koreas nest største by Busan, via Helsinki. Finnair er det første europeiske flyselskapet som flyr til Busan.

Våren 2020 åpner Finnair en helt ny rute mellom Helsinki og Busan i Sør-Korea, med tre ukentlige avganger. Finnair er første og eneste flyselskap som knytter Busan og Europa sammen med en direkterute. Ruten korresponderer med resten av Finnairs rutenettverk med over 100 destinasjoner i Europa og nå 20 destinasjoner i Asia.

Vi er glade for å kunne fortsette utbyggingen av forbindelsen mellom Asia og Skandinavia. Sør-Korea er et viktig marked for Finnair, og vi har operert ruten til Seoul i 11 år. Nå blir vi også det første europeiske flyselskapet som flyr til Busan.

Robert Lönnblad, sjef i Finnair Skandinavia.

Direkterute til Sør-Korea – økt turisme mellom til Asia

En fersk undersøkelse utført av Nordstat viser at nordmenns interesse for asiatiske reisemål øker, og Finnair tilbyr den raskeste reiseruten mellom Norge og Asia.

Parallelt med at nordmenn reiser til Asia i høyere takt enn tidligere, har asiatisk turisme også eksplodert i Norge de siste årene. Avinor og Menon kunngjorde tidligere i år at antallet turister fra Sør-Korea har økt med nærmere 250 prosent siden 2011. Tilreisende fra land i Asia har også et gjennomgående høyere forbruk enn tilreisende fra europeiske land.

direkterute til Sør-Korea

Havneby og stranddestinasjon

Busan er Koreas viktigste havneby med betydelige skipsverft, handelshavn og en av Asias største cargohavner. Koreanerne er usedvanlig glade i sjømat og den årlige sjømatmessen i Busan er en av de store møteplassene for sjømat i Asia. Faktisk spiser koreanerne så mye som 58,4 kg sjømat årlig, mer enn noe annet land i verden.

Den norske sjømateksporten til Sør-Korea har eksplodert de siste årene og nesten femdoblet seg siden 2012. Sør-Korea er også Norges nest viktigste handelspartner i Asia innen norsk maritim sektor og norsk petroleumsrettet leverandørindustri.
Busan er ikke bare en viktig havneby for næringslivet, det er også en spennende by for fritidsturisme. Den 1,5 km lange sandstranden Haeundae Beach i Busan anses å være en av Koreas vakreste strender og er blant annet kjent for Busan Internasjonale Filmfestival.

Hete tips til reisen til Busan:

  • Oppsøk det store, berømte fiskemarkedet, Agalchi Market og kjøp deg en tallerken med fersk fisk og skalldyr
  • I 2020 åpner det et nytt operahus i Busan tegnet av norske Snøhetta, som visstnok har mange likhetstrekk med Operahuset i Oslo. Gå å sammenlign!
  • Utforsk Gamcheon Culture Village, en fargerik bydel som er dekorert av kunstnere
  • Fra Busans fergehavn kan man ta båt over til noen av de mer enn 360 øyene i Sør-Koreas pittoreske “skjærgård”
  • Legg turen til Busan International Filmfestival som blir avholdt på vakre Haeundae Beach i oktober hvert år