Flyselskap SAS EuroBonus

SAS A350 900 XWB på vei til paint shop

SAS A350 900 XWB Nesten tre millioner passasjerer SAS lanserer de første Airbus A350
Foto: Airbus /SAS

 

SAS vil mot slutten av 2019 motta den første av i alt 8 – Airbus A350-900 XWB. På @instagram-profilen til @pilotbjorn, kan vi lese at SE-RSA Ingegerd Viking, er på vei til paint-shop, eller lakkerings verkstedet.

Opprinnelig hadde SAS første leveranse fått nummeret #MSN360, men i bransjen hvor enkelte forsvinner som i en gammeldags western-duell, er produksjons-nummeret endret til #MSN358.

Instagram-profilen og lang-rute kaptein hos SAS, @pilotbjorn, leverte dette flotte fotografiet på sin offentlige profil i dag.

SAS A350 900 XWB
Foto: Instagram // @bjornpilot

 

Har du bestilt tur med SE-RSA Ingegerd Viking ? frequentflyer.no lykkes å bestille en bonus-reise med den nye Dronningen // Vikingen i SAS-stallen i mars måned, og det ser vi frem til.

Om motorene er blå eller oransje – Chicago er Chicago – Jarlsberg er Jarlsberg.

Savn etter nye langdistanse maskiner

Bestillingen av det nye langdistanse-flyet ble annonsert av SAS 25. juni 2013 på en pressekonferanse i Oslo. I tillegg til de åtte A350-ene, bestilte SAS også fire nye Airbus A330-300 Enhanched, og disse flyene ble allerede levert innen utgangen av 2015 og mot slutten av juni kunne vi hilse Birk Viking velkommen ? Sistnevnte skal erstatte den «grimme ætling» eller LN-RKP.

 

Ingegerd Viking
Skjermdump fra Airbus productions list.

 

Nå har Airbus offisielt startet produksjonen av det første A350-flyet til SAS på produksjonslisten. Opprinnelig hadde flyet MSN360 som fabrikat, men alt endrer seg og nå er det MSN358 som gjelder.

Foto: Twitter konto

Utsatt, men velkommen Ingegerd Viking

Det var opprinnelig planen at SAS ville motta sitt første flyet i 2018, men det ble senere utsatt for et år. Ønsket var at SAS ville motta flyene med en tettere frekvens. Ett fly vil ankomme flåten i 2019, mens to fly vil ankomme i 2020 og fem i 2021. Ordren til SAS ble gjort i sammenheng med at selskapet bestilte oppgradering av sine eksisterende Airbus A330, samt fire nye A330-300EX.

Viking navn

De første seks flyene har allerede fått registreringsnummer og navn.

  • SE-RSA Ingegerd Viking
  • SE-RSB Hagbard Viking
  • SE-RSC Orvar Odd Viking
  • SE-RSD Halvard Viking
  • SE-RSE Ingeborg Viking
  • SE-RSF Hjalmar Viking

De to første navnene har SAS tidligere brukt til fly som nå er pensjonert. Ingegerd Viking var også navnet på den første Boeing 767-300ER langdistansefly som ble levert til SAS den 29. mars 1989.

Da de nasjonale rutene i Danmark, Norge og Sverige gikk sammen i 1946, ble det bestemt at SAS-flyene skulle oppkalles etter vikingene, for å understreke den felles skandinaviske arven. Det første flyet fikk navnet Dan Viking, og siden har SAS-flyene blitt oppkalt etter konger og høvdinger, oppdagere og erobrere, poeter og runesteinrissere, samt gudene i den norrøne mytologien.

Maria Gardefjord, Manager Lease Management i SAS.

1 comment

  1. Samma hva flyet heter hvis de har tenkt å installere det komplett udugelige IFES som de har på de andre langdistanseflyene. Må være fra steinalderen, eldre steinalderen.

Comments are closed.