Flyselskap

British Airways inaugural Airbus A350-1000

British Airways inaugural
British Airways Airbus A350-1000. Foto: Airbus.

 

British Airways har kunngjort den første flyvningen med sin første Airbus A350-1000. Flyet flyr mellom London og Madrid den 5. august med en rekke spesielt inviterte gjester ombord.

British Airways første Airbus A350-1000 vil bli det første flyet i flyselskapets flåte for til å ta i bruk den nye Club World-kabinen. Bare derfor er det mange som ønsker å få et sete ombord. I dag kan vi kunngjøre første flyvning.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Den første British Airways Airbus A350-flyvningen finner sted den 5. august 2019. Flyet flyr fra London til Madrid. Dette vil imidlertid ikke være noe vanlig fly som British Airways har planlagt en feiring.

På introduksjons flyvningen er det ikke mulig å kjøpe Business Class billetter. Det er kun inviterte gjester som reiser til Madrid med British Airways CEO Alex Cruz. BA460 er for tiden planlagt med en Boeing 777-maskin, men selskapet bekrefter at en Airbus A350-1000 vil betjene ruten den 5. august.

De påfølgende dagene

Etter den innledende flyvningen er British Airways satt til å drive treningsflyvninger mellom London og Madrid. British Airways er for tiden ikke i stand til å bekrefte London-Madrid-tidsplanen for øyeblikket. De fortalte imidlertid tidligere:

Vi er glade for å ønske velkommen den første A350-1000 til vår flåte denne sommeren, og den vil operere til og fra Madrid i noen uker. Den vil bli synlig i våre ruteplaner ganske snart, men som med hvilken som helst flyvning, kan flyetypen som er planlagt å operere, endres når som helst.

Innovasjon norge midtøsten dubai

Dubai – British Airways inaugural

British Airways Airbus A350 hadde planlagt å sette første langdistanse fly på ruten til Canada. British Airways har imidlertid  endret planene. Den første langdistanse ruten til BA A350-1000 vil ikke finne sted den 2. september. Det vil operere til Dubai i stedet for Toronto.

Om selskapet

British Airways er Storbritannias største flyselskap, og et av de største i Europa. Det er det flyselskapet som har flest flyvninger mellom det europeiske og amerikanske kontinent.

British Airways ble dannet i 1935 etter en fusjon av tre mindre flyselskaper. I 1939 ble det nasjonalisert sammen med et annet britisk flyselskap, «Imperial Airways», under navnet «British Overseas Airways Corporation (BOAC)». Det sto som navnet antyder, kun for flyvninger til oversjøiske destinasjoner.

British European Airways (BEA) stod for trafikken innenlands og i Europa. De to selskaper ble ikke slått sammen før 1972, og ble da gitt navnet British Airways. Det ble privatisert i 1987.

BA har flyvninger til Norge, med ruter fra Oslo lufthavn, Gardermoen til London Heathrow lufthavn.