Flyselskap

Tar nytt bærekraftig steg i «Push for Change»

Push for Change

Finnair flyr fra San Francisco til Helsinki på biodrivstoff. Tar nytt bærekraftig steg i «Push for Change».

Denne uken gjennomfører Finnair sine første flygninger på biodrivstoff gjennom klimaprogrammet Push for Change. Flyene skal gå fra San Francisco til Helsinki. Etter en vellykket gjennomføring av første flygning i går, ser Finnair nå frem til å gjennomføre den neste i morgen, 7. august. Totalt vil disse flygningene redusere de totale CO2-utslippene med omtrent 32 tonn, takket være en drivstoffblanding på 12 prosent.

Push for Change-programmet vårt gir kundene våre muligheten til å kompensere eller redusere utslippene når de reiser. Prosjektet har vært en suksess så langt. Og nå er vi glade for å ta steget videre og fly våre to første fly på biodrivstoff. Vi håper naturligvis at reisende vil bli enda mer positive til å benytte seg av denne tjenesten i tiden som kommer.

Robert Lönnblad, sjef for Finnair i Skandinavia.

Finnairs biodrivstoffpartnere i San Francisco er SkyNRG, World Energy og Shell Aviation. Det bærekraftige biodrivstoffet produseres av brukt matolje fra California, og konkurrerer dermed ikke med matproduksjon eller landbruksnæringen.

Ytterligere informasjon om Finnairs Push for Change-program, samt informasjon om kjøp av biodrivstoff for fremtidige flygninger og kompensering av karbonutslipp gjennom sertifiserte prosjekter, finner du på Finnairs Push for Change-side.

Om Finnair

Finnair flyr mellom Asia, Europa og Nord-Amerika med vekt på hurtige mellomlandinger via Helsinki. Finnair frakter mer enn ti millioner passasjerer i året, og knytter 19 byer i Asia til mer enn 60 destinasjoner i Europa. Flyselskapet er en pionér innen bærekraftig flygning. Og var først ute i Europa med å lansere det øko-smarte, neste-generasjons-flyet Airbus A350 XWB.  Finnair er også det første europeiske flyselskapet som er listet i Leadership Index of the worldwide Carbon Disclosure Project. Finnair er medlem av oneworld, som er en allianse mellom verdens ledende flyselskaper dedikert til å tilby det høyeste servicenivået til regelmessig, internasjonalt reisende. Som det eneste Nordiske flyselskapet med en 4-stjernes Skytrax-rangering, har Finnair vunnet World Airline Award for beste flyselskap i Nord-Europa alle de syv siste årene.