Bonus Program Flyselskap

Emirates kan feire fem år i Norge

Emirates kan feire fem

Over 840 000 nordmenn har fløyet Emirates fra Oslo Lufthavn. For å markere flyselskapets 5-årsjubileum i Norge settes Emirates The Game Changer inn i ruten kun i dag.

I dag er det akkurat fem år siden Emirates hadde sin første avgang fra Oslo Lufthavn. Flyselskapet, som er verdens største, lanserte da den daglige avgangen mellom Oslo og Dubai. En direkterute som forbinder Norge til over 158 destinasjoner i 85 land. Dubai, Australia, Thailand, Sri Lanka, Filippinene og Mauritius har vært de fem mest populære destinasjonene fra Norge de siste fem årene.

 

Fem år flyr veldig fort – og kanskje enda fortere når man føler det man jobber med skaper verdi for mange. At vi sammen med gode partnere kan bidra til at den store verden enkelt kan komme til Norge føles som en bonus. Men det som gjør meg ekstra stolt er å kunne bidra til å realisere folks drømmer og ikke minst å kunne aktivt bidra til den reisen den norske laksen gjør ut til millioner av hjem i hele verden, sier

Terje Grue, norgesjef i Emirates.

 

46 Nordmenn hos Emirates

På verdensbasis er det over 63 000 ansatte i Emirates med 160 ulike nasjonaliteter. 46 av disse er norske og jobber i ulike stillinger på bakken og i luften. På bakken er det åtte ansatte på selskapets norske kontor på Tjuvholmen som ledes av Emirates Norgessjef, Terje Grue. På flyplassen er det åtte ansatte (ikke alle norske) som sørger for at både fly og passasjerer kommer seg av sted i rute hver dag. Flyselskapet har også sin egen fraktdivisjon, Emirates SkyCargo, bestående av seks ansatte. I lufta er det 19 norske kabinansatte og 15 norske piloter som alle er bosatt i Dubai.

– I fem år har Emirates bidratt til at norske reisende kan fly til fjerne himmelstrøk, til spennende metropoler og pulserende storbyer – alltid ivaretatt av vårt gjestfrie mannskap, og ikke minst kunne nyte vår prisvinnende service og underholdning om bord. Vi er stolte av å ha vist nordmenn gjennom de siste fem årene hvordan det er å «Fly Better», sier Grue.

Emirates kan feire fem

 

To norske piloter i cockpit

Kaptein Frank Christian Bårdsen og senior førstestyrmann Christian Theisen fløy Emirates inn til Oslo fra Dubai på 5-årsdagen. For fem år siden var Bårdsen førstestyrmann på Emirates’ første flyvning fra Oslo Lufthavn. I dag er han kaptein, og den som sørget for at flyet landet trygt på Oslo Lufthavn.

Det er et stolt øyeblikk for meg å være en del av jubileumsfeiringen til ruten Dubai-Oslo og komme tilbake som kaptein. Vi flyr en moderne flåte med Boeing 777 og A380 – det største av alle passasjerfly. Som er en drøm for enhver pilot. Vi opererer ikke faste ruter og kan fly til alle de 158 destinasjonene i Emirates-nettverket. Vi får muligheten til å oppleve hele verden, noe som betyr at jobben aldri blir kjedelig. Men det er alltid ekstra hyggelig når man får fly hjem til Norge.

Frank Christian Bårdsen, kaptein hos Emirates.

Bårdsen og Theisen fløy heller ikke et hvilket som helst fly til Oslo Lufthavn i dag. De fikk æren av å fly Emirates «The Game Changer». Det unike flyet var satt på ruten mellom Dubai og Norge kun i dag for å markere selskapets 5-årsjubileum i Norge.

Emirates kan feire fem

 

Emirates kan feire fem  år -«The Game Changer» på unikt besøk i Norge

The Game changer er et Boeing 777-300ER og blir omtalt som en «game changer» på grunn av sine unike suiter på First Class – utviklet i samarbeid med Mercedes-Benz. Med fullstendig avlukkede rom, skyvedører fra gulv til tak og opp til 12m2 med boltreplass, er suitene designet for å gi maksimal komfort og privatliv på reisen. Setene kan legges helt flatt til en komfortabel seng, i tillegg til at de kan stilles inn i «Zero-gravity»-modus – inspirert av teknologi fra NASA, for å gi følelsen av å være vektløs under flyvningen.

fremtidens luftfart hos emiratesEmirates First Class pysjamas
Emirates First Class

 

Dette flyet betjener akkurat nå kun 11 destinasjoner i Emirates nettverk, inkludert Tokyo og Maldivene.

 

Fraktet nesten 106 000 tonn gods til og fra Norge

Emirates er mest kjent for sin service og tjenester for passasjerene. Selskapet er flere ganger blitt kåret til verdens beste flyselskap. Det de kanskje er mindre kjent for er flyselskapets egen fraktdivisjon, Emirates SkyCargo.

Divisjonen består av seks ansatte på Oslo Lufthavn og ledes av Cargo Manager, Mona Kongsvik. I tillegg til å frakte gods i lasterommet på passasjerflyet, ble et dedikert fraktfly lansert i 2016. Det ukentlige fraktflyet, Emirates Boeing 777 Freighter, har en fraktkapasitet på opptil 100 tonn med gods.

– Totalt har Emirates SkyCargo fraktet i underkant av 106 000 tonn med gods inn og ut av landet. Sjømatnæringen gjør Norge til det største flyfraktmarkedet i Norden, og Emirates’ største eksportvare fra Norge er norsk laks. På de fem årene Emirates har operert i Norge har vi eksportert over 61 000 tonn norsk laks ut av landet. I løpet av disse årene har vi også transportert hester og feltsykehus for humanitær bistand på våre fraktfly, forteller Mona Kongsvik, Cargo Manager i Emirates SkyCargo ved Oslo Lufthavn.

Emirates har kapasitet til å transportere i underkant av 450 tonn inn og ut av Norge ukentlig – i tillegg til passasjerer og deres bagasje.

Serverer 170 000 måltider hvert år

Flyselskapet serverer mat som er inspirert av regionene i rutenettverket deres og norsk laks er selvsagt å finne på Emirates meny. Flyselskapet serverer årlig 170 000 måltider på ruten mellom Oslo og Dubai. Måltidene er inspirert av nordiske ingredienser og den skandinaviske profilen.

Emirates kan feire fem årsjubileumet i dag, men Terje Grue har en klar plan for veien videre for Emirates Norge.

 

Emirates skal fortsette å utfordre bransjen. Vi skal levere markedsledende produkter og ikke minst fortsette med fokus på kvalitet og service. Vi markerer fem flotte år på ruten via Dubai til hele verden, og ser frem til å yte topp service, komfort og minneverdige reiseopplevelser i mange år fremover.

Om Emirates

Emirates kobler sammen mennesker og steder, inspirerer til reise og tilrettelegger for handel til over 158 destinasjoner i 85 land (inkluderer 15 destinasjoner for fraktfly). Ombord den moderne og effektive flåten av 257 passasjerfly (og 12 fraktfly) tilbyr Emirates prisbelønnet komfort og service levert av vennlige kabinansatte fra 160 nasjonaliteter. I dag driver Emirates verdens største flåte av Airbus A380 og Boeing 777 fly. Per 3. juli 2019 har Emirates 111 A380 (inkl. ni to-klasses) og 157 Boeing 777. Emirates har også 24 codeshare partnere