Bonus Program Credit cards SAS EuroBonus

American Express membership rewards er live

membership rewards er live

Det er ikke gull alt som glimrer. Norsk ordtak  «man må ikke dømme bare etter et gildt ytre», oversatt fra latin –  Non omne quod nitet aurum est – og opprinnelsen er ukjent. Tidligere i varslet  American Express utsettelse på sitt bonus-program Membership Rewards (MR). Nå er vente-tiden over, membership rewards er live.

Lojalitetsprogrammet Membership Rewards kan også gjerne kalles et belønningsprogram. Med Membership Rewards blir du nemlig belønnet hver gang du bruker ditt American Express-kort, da du får ett Rewards-poeng per krone du bruker.

Jo mer du bruker kortet ditt, jo flere Rewards-poeng får du. Dette gjelder både ved varekjøp utført i butikk og ved netthandel. Handler du for 100 kroner med American Express-kortet ditt, sitter du altså igjen med 100 Rewards-poeng.

Poengene du sparer opp gjennom Membership Rewards blir samlet på én og samme konto. Dersom du har flere tilleggskort får du også poeng-opptjening på disse. Så fort avtalen med Membership Rewards åpnes på hovedkortet ditt, aktiveres bonussparingen på tilleggskortene dine.

Dårlig tilbud ?

Søndag 1. september våknet vi til en ny hverdag for AMEX Membership Rewards. De aller første tilbudene til hva du kan benytte dine oppsparte MR-poeng ble sluppet. Foreløpig har AMEX kun inngått samarbeid med British Airways (BA Executive Club), SAS (Eurobonus) og Hilton Honors.

membership rewards er live
Skjermbilde fra American Express

Transfer til SAS;

 

Ved introduksjonen er det derfor kun tre alternativer nå membegship rewards er live. Matematikken i regnestykket er at NOK 1 000 gir 100 ekstra poeng hos f.eks SAS Eurobonus. For lesere med tilgang på internasjonale / amerikansk utstedte kreditt-kort fra American Express er dette både smalt og ikke den beste anvendelsen.
Det er heller ikke mulig å gjennomføre transfer i appen. Denne muligheten kommer helt sikkert i neste oppdatering i iOS app-store og for Android applikasjoner.
Transfer partnere hos American Express i USA.

Bedre i USA

De fleste av flyselskapene tilbyr poengoverføring i forholdet 1: 1 (mange i multiplum på bare 1000 poeng). Unntak inkluderer AeroMexico (1000 poeng for 1600 Premier poeng), El Al Frequent Flyer Club (1000 poeng for 20 Matmid poeng) og JetBlue (250 poeng for 200 TrueBlue poeng).
Ved å benytte eksempelvis SAS co-brandet American Express Elite, mottar man 200 ekstrapoeng for kredittkort spend på NOK 1000, altså dobbelt så mange poeng.

Membership Reward er live

Da er katten ute av sekken, og vi nordmenn kan ta del i AMEX universet nå som Membership Rewards er live. Personlig var jeg litt skuffet over antallet transfer partners ved oppstarten. Programmet ble lansert søndag 1. september 2019, og det har ikke vært mulighet for å få noen uttalelse fra American Express.

Tjen poeng i et av verdens mest populære bonusprogram. Du samler poeng når du handler og du kan velge å overføre dine poeng mot reiser og hotellnetter. Enkelt, smidig og veldig fordelaktig.