Flyselskap

SAS rute ble avlyst etter kollisjon på Arlanda

Austin sas vil selge vinn en kulinariskreise SAS rute ble avlyst

Et SAS-fly ble truffet av et annet fly ved en hangar på Arlanda flyplass i Stockholm.  Det førte til at SAS rute ble avlyst. Ingen av de involverte flyene hadde passasjerer om bord.

Det var et annet fly på vei til gate som kolliderte med en av vingespissene. Fordi flyene hadde vært i kontakt med hverandre, må vi foreta et bytte av vingespissen og sjekke at flyet ikke var påført andre skader. Jeg er ikke sikker på om passasjerene blir ombooket til avganger i løpet av dagen, men vi flyr til Los Angeles seks dager i uken og prøver å booke om passasjerene etter beste evne.

Freja Annamatz, SAS pressesjef, til Expressen.

SAS rute ble avlyst

Ulykken førte til at SAS avlyste formiddagens rute til Los Angeles i USA og passasjerer ble booket til andre avganger. Hendelsen inntraff dagen etter at SAS kunngjorde at selskapet flytter Los Angeles avgangen fra Arlanda til København. Svenske presse brukte følgende ord på hendelsen.

SAS flyttar prestigefyllda flyglinjen – till Kastrup

SAS-flyet skulle til Los Angeles i USA ved 9.30-tiden, men ble avlyst. Det ble anslått at det ville ta for lang tid å vente på at problemet ble løst, så i stedet blir passasjerene booket om til andre avganger.

SAS rute ble avlyst

Flyskatten i Sverige ble innført i 2018 og medførte at de lengste reisene, over natten ble 600 svenske kroner dyrere. Da vedtaket ble kunngjort i februar 2018, advarte SAS at det ville flytte sine langruter destinasjoner fra Arlanda til København. Svenske Centerpartiet lovet at hvis de vant valget, ville flyskatten bli avskaffet bli fjernet.

Svenskene flyr mindre til utlandet enn før. I 2018 hadde broderfolket samlet 11,2 millioner ferieturer med fly utenlands, om lag en halv million færre enn året før. Det kommer frem i reisemagasinet Vagabonds årlige Resebarometern. Hela 64 prosent svarer at de reiser mindre fordi flyreiser gir CO2-utslipp.

Ifølge Resebarometern vil 35 prosent av de spurte svenskene kutte flyreiser til utlandet ytterligere. Mange oppgir at de vil legge ferien til Sverige og reise mer med tog.