Bonus Program Credit cards SAS EuroBonus

American Express Platinum – Sverige

American Express Platinum

I fjor høst skrev vi  at American Express overtar distribusjonen av egne kort, etter at DNBs distribusjonslisens hadde utløpt. I første omgang var det SAS-kortene som gjennomgikk en overhaling, men i april fulgte American Express Platinum, Gold og Green på løpende bånd.

Søndag 1. september 2019 gikk American Express Membership Rewards live i Norge. Man kan være enig om at dette ikke var noe å skrive hjem om… I første omgang har Membership Rewards kun 3 transfer partnere i Norge.

American Express Platinum
Skjermbilde fra AmericanExpress.com/no

Foreløpig er det kun muligheter å overføre til SAS Eurobonus, British Airways Executive Club og Hilton Honors programmene. Hadde man bare vært født på den andre siden av Svinesunds broen hadde livet i dette tilfellet sett vesentlig lysere ut.

Lojalitetsprogrammet Membership Rewards kan også gjerne kalles et belønningsprogram. Med Membership Rewards blir du nemlig belønnet hver gang du bruker ditt American Express-kort, da du får ett Rewards-poeng per krone du bruker.

Jo mer du bruker kortet ditt, jo flere Rewards-poeng får du. Dette gjelder både ved varekjøp utført i butikk og ved netthandel. Handler du for 100 kroner med American Express-kortet ditt, sitter du altså igjen med 100 Rewards-poeng.

Poengene du sparer opp gjennom Membership Rewards blir samlet på én og samme konto. Dersom du har flere tilleggskort får du også poeng-opptjening på disse. Så fort avtalen med Membership Rewards åpnes på hovedkortet ditt, aktiveres bonussparingen på tilleggskortene dine.

American Express Platinum i Sverige

Har du mange Membership Rewards poeng i Sverige, får du tilgang til hele 9 ulike flyselskaper, inkludert Finnair, Air France KLM, Qatar Airways og Thai Airways. Alle selskaper som trafikkerer til og fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Dine oppsamlede poeng kan forvandles til flyreiser og hotellovernattinger hos Membership Rewards partnere.

Når det gjelder hotell overnattinger tilbyr MR følgende transfer partners i Sverige.


Foreløpig er verken Thon hotels eller Nordic  Choice Hotels del av Membership Rewards transfer partner ei heller i Sverige.

Bedre i USA

De fleste av flyselskapene tilbyr poengoverføring i forholdet 1: 1 (mange i multiplum på bare 1000 poeng). Unntak inkluderer AeroMexico (1000 poeng for 1600 Premier poeng), El Al Frequent Flyer Club (1000 poeng for 20 Matmid poeng) og JetBlue (250 poeng for 200 TrueBlue poeng).
Ved å benytte eksempelvis SAS co-brandet American Express Elite, mottar man 200 ekstrapoeng for kredittkort spend på NOK 1000, altså dobbelt så mange poeng.