Bonus Program Flyselskap SAS EuroBonus

SAS: Første A320neo i ny livery

By permission / Foto: Dirk Grothe

 

Den aller første A320neo i nye SAS farger har rullet ut fra malerhallen i Hamburg. Basert på reg-nummer blir dette første medlemmet av nye “SAS”.

Fotografen @dirk_grothe har fanget dette utrolige bildet. Det vi ser er en Airbus A320neo ferdig utsmykket med den nye logoen. Nå er første SAS: Første A320neo i ny livery snart levert.

For første gang på 21 år oppdaterer SAS den visuelle identiteten og avslører et nytt design for flyenes utseende. Det nye designet er en moderne fortolkning av klassisk skandinavisk design, og markerer et SAS som går inn i fremtiden med markedets mest drivstoffeffektive fly, Airbus 350 og Airbus 320neo.

Ved siden av en omfattende flåtefornyelse presenterer SAS nå en moderne og ny oppdatering av flyenes utvendige design. I 2015 ble det innført et nytt interiør i SAS-kabinene som en del av et oppgradert konsept. Det nye designet på eksteriøret fullfører ambisjonen om et helhetlig visuelt uttrykk.

 

Første A320neo i ny livery

Ny utforming av eksteriøret er et visuelt uttrykk for fremtidens SAS. Men det er også en fortsettelse og bekreftelse på en lang og stolt historie som handler om å utvikle og fremme skandinavisk design og kultur. Reisende fra Skandinavia vil kjenne igjen hvor de stammer fra, samtidig som at globale reisende ser og møter følelsen av det nordiske.

Rickard Gustafson, konsernsjef i SAS.

Kundeanalyser viser at mange reisende er stolte av å være en del av SAS-familien, og at den unike blå fargen, som har blitt SAS’ signatur, sammen med logoen er blant de sterkeste elementene når reisende fremhever sine følelser for varemerket SAS. Det er i denne ånden det nye utseendet favner dette unike forholdet ved å føre den blå fargen på halen lenger ned på flykroppen og ved å tilføye en ny, stor SAS-logo i sølv foran på flyet.

«Avgjørende for et vellykket forhold til våre reisende er når tusenvis av SAS’ medarbeidere gir passasjerene førsteklasses reiseopplevelser og service hver dag. Det er våre medarbeidere

Harmoni i flåten

SAS har siden 2012 jobbet med å harmonisere og forenkle flyflåten. I dag har SAS to flytyper i trafikk innen Europa, sammenlignet med seks forskjellige i 2012. I takt med leveransene av de nye Airbus A320neo kommer SAS til å fase ut Boeing 737 og eksisterende Airbus A320 fly. I samband med dette forenkles SAS flyflåte ytterligere til en enhetsflåte bestående av Airbusfly på både kort-, mellom- og langdistanseruter. Det kommer til å gi økt fleksibilitet og gir ytterligere forenklinger og effektiviseringer i produksjonen.

Som helhet gir denne flyordren SAS en svært konkurransekraftig flyflåte med tanke på miljøpåvirkning, kundekomfort og kostnadseffektivitet.

Listeprisen på de 35 Airbus A320neo-flyene, inklusive motorer som bestilles fra Airbus, er på nesten 4 milliarder USD, før de rabatter som er gitt i forhandlingene mellom SAS og Airbus. De ytterligere 15 Airbus A320neo leies av leasing-selskap. Bestillingen til Airbus gjøres av SAS’ heleide datterselskap Gorm Asset Management Ltd.