Flyselskap

I dag feirer KLM 100 år

I dag feirer KLM

 

I 1919 grunnla den nederlandske luftfartspioneren Albert Plesman fremtidens luftfart. Han hadde en visjon om et nettverk som forener mennesker. I dag, 100 år senere, forbinder KLM alle verdens hjørner, og har lederposisjonen innenfor luftfartsindustriens bærekraftsarbeid. Gratulerer med dagen, i dag feirer KLM 100 år.

KLM er en stolt hundreåring som har mye å feire på bursdagen. Og vi vil fremfor alt rette en stor takk til de 5 millioner passasjerer som flyr med oss årlig fra Norden. Vi skal fortsette å sette vårt preg på luftfartsindustrien, og gjør for tiden store og interessante forpliktelser innenfor bransjens store utfordring som er å skape en mer bærekraftig luftfart.

Paul Terstegge, daglig leder for Air France KLM i Norden.

KLM har mye å være stolt av i sin hundreårlange historie. I 1990 åpnet KLM Miljøsenter, og siden har fokuset vært på bærekraft. Dette ble nylig fremhevet i årets utgave av Dow Jones Sustainability Index hvor KLM sammen med Air France ble kåret til verdens mest bærekraftige flyselskap for 13. gang.

Allerede for 10 år siden gjennomførte KLM den første flyvningen på bærekraftig flydrivstoff. Året før introduserte selskapet CO2ZERO – et program for klimakompensasjon for sine reisende. Tidligere i år inngikk KLM et partnerskap om Europas første bærekraftige flydrivstoffanlegg. Anlegget, som ligger i Nederland, vil være klart innen 2022 og ha en årlig produksjon på 100 000 tonn bærekraftig flydrivstoff.

 

I dag feirer KLM – Bærekraftig fremtid innen luftfart

I juni i år presenterte KLM initiativet «Fly Responsible«, der selskapet forplikter seg til å bidra til en mer bærekraftig fremtid for luftfartsindustrien. Initiativet omfatter samtlige av KLMs eksisterende og fremtidige bærekraftstiltak, men inviterer også industri og andre flyselskaper, forbrukere og bedriftskunder til å delta og bidra.

Sammen med Delft University of Technology deltar KLM også i utviklingen av Flying V – en ny, mer drivstoffeffektiv flytype. I løpet av oktober fremvises for første gang en modell av det nye flyet samt en fullskala seksjon av kabinen, på KLM Experience Days på Schiphol lufthavn utenfor Amsterdam.

Fakta om KLM i Norden

KLM har en lang historie i Norden. Den første flyreisen til Sverige var i 1920. Fem år senere fløy KLM også til Danmark, og i 1939 begynte KLM å fly til Norge og Finland.


Om KLM

I 100 år har KLM Royal Dutch Airlines vært en pioner innenfor flyindustrien, og er i dag verdens eldste kommersielle flyselskap. I 2018 fløy KLM 34,2 millioner passasjerer, og selskapet flyr med en moderne flyflåte direkte til 166 destinasjoner fra Amsterdam. KLM-konsernet består av KLM Cityhopper, Transavia og Martinair. KLM står også for omtrent halvparten av innkjøpene av biodrivstoff på markedet. Flyselskapet var det første som fløy med biodrivstoff under en kommersiell flyreise. KLM har i 15 år vært topprangerte av Dow Jones Sustainability Index, som er den ledende indeksen for å måle bærekraftige foretak.