Bonus Program Hotel

Amerikalinjen med flagget til topps

Leserne av verdens største reiselivsmagasin har talt: Amerikalinjen er Nord-Europas beste hotell.

I dag slapp Condé Nast Traveler resultatene av sin årlige hotellundersøkelse. Rekordhøye 600.000 reisende har gitt sine stemmer i årets Readers’ Choice Awards, og resultatene er mildt sagt eventyrlige sett med norske øyne.

Amerikalinjen dundrer nemlig inn på førsteplass i kategorien Nord-Europas beste hotell, og på fjerdeplass i hele Europa. Det som gjør resultatet ekstra oppsiktsvekkende er at hotellet åpnet i mars i år. Likevel har det norske hotellet, med amerikanske aner, blitt en stjerne på det europeiske hotellkartet.

Stordalen bøyer seg i støvet

Da er det ikke så rart at Petter A. Stordalen, eier av Nordic Hotels & Resorts, for en gangs skyld nesten blir tom for ord, når han skal beskrive hvor stolt han er av teamet på Amerikalinjen.

De har klart det som skulle være umulig. Condé Nast Traveler er verdens mest prestisjefylte hotellkåring og norske Amerikalinjen kaprer førsteplassen i Nord Europa i løpet av sitt første år. Det er rett og slett ufattelig imponerende, og det beviser at man kan oppnå de mest utrolige ting hvis man tør å sette seg hårete mål. Jeg er vanvittig stolt av teamet på hotellet. De har klart å skape unike gjesteopplevelser for sine besøkende og nå har internasjonale gjester stemt dem frem som nummer én i Nord Europa. Jeg bøyer meg i støvet.

Petter Stordalen.

– Et emosjonelt krafthus

De gode nyhetene mottas også med jubel i det historiske bygget på Jernbanetorget i Oslo. Hotelldirektør Wilhelm Hartwig sier det er en enorm anerkjennelse å gå til topps i en slik kåring.

– Med Amerikalinjen har vi drømt om å skape et emosjonelt krafthus – et opplevelseshus for mennesker i alle aldre og fra alle kulturer. At Condé Nast Traveler sine lesere nå har stemt oss frem til det beste hotellet i Nord-Europa og det fjerde beste hotellet i Europa, er en enorm anerkjennelse for teamet. Dette er en pris for alle de modige menneskene som har jobbet med prosjektet frem til åpning, og alle de fantastiske serviceheltene som jobber på hotell- og restauranthuset Amerikalinjen i dag. Det vanskelig å beskrive med ord hva dette betyr for oss som team. I dag er vi mest av alt ekstremt stolte og beæret over utmerkelsene vi har fått, sier Hartwig stolt.

Wilhelm Hartwig blir Amerikalinjens hotelldirektør. Foto: Marcin Ptak

Unik liste

I kategorien Nord Europa troner altså det norske boutique-hotellet med 122 rom helt på toppen, foran et eksklusivt femstjernershotell som Hotel Astoria i St. Petersburg og sitt eget søsterhotell i København, Skt. Petri, også de en del av Nordic Hotels & Resort. Det velkjente København-hotellet Hotel d´Angleterre havner for øvrig på fjerdeplass.

I kategorien Europa er det kun de sveitsiske femstjernershotellene Baur au Lac og Beau-Rivage Palace, samt det sør-italienske super-luksushotellet Monastero Santa Rosa Hotel & Spa, som er foran Amerikalinjen.

Kommersiell direktør ved Amerikalinjen, Martin Andersen, sier resultatet inspirerer til å ta enda større markedsandeler internasjonalt.

– At leserne av Condé Nast har rangert oss som nummer én i Nord- Europa setter oss for alvor på det internasjonale hotellkartet, og med sterke besøkstall fra land som USA, Australia og Brasil i åpningsåret, ser vi frem til å ta enda større andeler av det internasjonale markedet i 2020. Ansatte fra alle verdenshjørner har vært med å bidra til en varm og raus gjestereise, som har vært grunnsteinen i vårt brand helt fra begynnelsen. Det handler om å være en del av historien.

Amerikalinjen

Oppfyller fortsatt reisedrømmer

Hovedkvarteret til Den norske Amerikalinje stod ferdig i 1919. Herfra ble reisen over Atlanterhavet planlagt for tusenvis av nordmenn. De var spente og forventningsfulle, de drømte om mulighetenes land.

Hundre år senere blåste Amerikalinjen igjen liv i drømmene. Det ble børstet støv av stoler og lampetter, glassene ble fylt, og den en gang så ikoniske bygningen ble forvandlet til et personlig boutique-hotell, et startpunkt for nye oppdagelser. Den unike kombinasjonen mellom Amerikalinjens levende historie, kledd i en moderne reiseopplevelse tilpasset gjestenes behov, har virkelig slått an hos Condé Nast-leserne.

«Det beste av det beste»

The Condé Nast Traveler Readers’ Choice Awards er både den lengstlevende kåringen og mest prestisjetunge anerkjennelsen av kvalitet som eksisterer i reiselivsbransjen. Listene Condé Nast utarbeider hvert år er kjent som «det beste av det beste i reiselivet».

Hele listen over vinnere finner du her:

2019-utgaven av Readers’ Choice Awards er i dag publisert på Condé Nast Traveler´s nettside www.cntraveler.com/rca og i november-utgavene av Condé Nast Traveler US og UK i papirformat.

amerikalinjen

Fakta om Amerikalinjen:

Åpnet i mars 2019, i et bygg fra 1919
Hotellet har 122 delikate rom og suiter
Opprinnelige byggearkitekter er Andreas Bjercke og Georg Eliassen
Arkitekt for ombyggingen er Kritt Arkitekter
Finske Puroplan står for interiørdesign
Operatør: Nordic Hotels & Resorts

Om Condé Nast Traveler:

Condé Nast Traveler er verdens mest anerkjente reisemagasin, med mål om å gi råd og inspirasjon til kresne reisende. Condé Nast Traveler kommer ut på flere plattformer og i flere land.