Flyselskap

Cathay Pacific gir ansatte gratis billetter

ansatte gratis billetter

Cathay Pacific planlegger å gi bort gratis billetter i økonomiklasse til sine ansatte over hele Asia etter å ha blitt hardt berørt av protestene i Hong Kong.

Tilbudet gjelder til 70 av selskapets destinasjoner og starter på søndag, og varer til 28. mars 2020. Flyselskapets interne nyhetsbrev sier at tilbudet er en anerkjennelse av personalet som har drevet selskapet gjennom en tøff og utfordrende periode.

Cathay Pacific skal tilby sine ansatte gratis billetter i økonomiklasse over hele Asia gjennom vinteren ettersom flyselskapet finner det vanskeligere å selge seter midt i de pågående protestene i Hong Kong. Tilbudet kan få Cathays ruter til å se mer travle ut, men det vil ikke hjelpe flyselskapet å komme seg etter et kraftig tap av inntekter forårsaket av mer enn 20 ukers sivil uro. Hong Kongs selskapet står overfor et av sine aller svakeste halvår.

Med denne spesielle promoteringen håper jeg vi har funnet en god og meningsfull måte å takke alle de ansatte på. For deres engasjement, profesjonalitet og støtte i gjennom en tøff periode.

Tom Owen, People Director, Cathay Pacific.

 

Ansatte gratis billetter gjelder 27 000 mennesker

Cathays “plaster på såret” blir tilbudt til omtrent 27 000 ansatte. Den kommer etter måneder med misnøye etter selskapets håndtering av avskjedigelser. Tilbudet starter på søndag, og vil vare til 28. mars 2020. Det inkluderer reiser for flyselskapets ansatte med reisefølge i hele Asia og Midt-Østen.

I september var Cathay flyruter rundt 3/4 fulle (kabinfaktor), sammenlignet med et gjennomsnitt på rundt 82 til 85 prosent.

Selv om tilbudet ikke påvirker flyselskapets inntekter, er det fremdeles ganske viktig å opprettholde sterk moral for Cathay Pacific. Med tanke på endringene i ledelse, permitteringer og andre reguleringsrelaterte spørsmål har alle rammet selskapet omtrent samtidig, kan det antas at entusiasmen fra de ansatte ikke har vært den høyeste.

Luya Du, transportanalytiker,  Bocom International.

Flyselskapets ansatte har i forveien muligheten til å reise for 10 prosent av flybillettens kostnad + skatter og avgifter.

Foto: Alle fotos Cathay Pacific – pressebilder.