Bonus Program Flyselskap

Qatar Airways skal motta 40 nye fly i 2020

Qatar Airways forblir Qatar Airways Global Sales skal motta 40 nye fly
Qatar Airways – Airbus A350-900 XWB.

 

Qatar Airways gjør seg klar til å ta i mot 40 nye fly i 2020. Dette vil være det største antall nyleveringer i løpet av ett år hos flyselskapet, og ifølge Qatars administrerende direktør, det mest høyeste antall noe flyselskap mottar i løpet av ett år.

De rekordhøye leveransetallene kommer til tross for at det Doha-baserte flyselskapet bokførte en finansielle tap, inkludert USD 639 millioner i det siste regnskapsåret.

Frem til nå har vi ligget gjennomsnittlig rundt 35-36 flyleveranser i året. Neste år er vi øremerket til å motta over 40 fly. Dette vil være den høyeste 12-måneders flyleveransen til Qatar Airways. Jeg tror ikke det er noe annet flyselskap i verden som tar 40 fly i løpet av et år.

Akbar Al Baker, Konsernsjef hos Qatar Airways til The Peninsula Qatar.

 

Qatar Airways kaster
Qatar-Airways-A321LR

Skal motta 40 nye fly – fortsatt solid ordrebok

Qatar Airways har totalt 195 fly i bestilling. Ordrene er ganske jevnt fordelt mellom Airbus og Boeing. I 2021 plasserte Qatar Airways en ordre på 50 A320neos som senere er endret til Airbus  A321neos til en verdi av USD 6,35 milliarder dollar i 2017. De første to flyene fra denne ordren skulle leveres i år, men så langt er ingen av flyene satt i drift. Tidligere i år konverterte Qatar 10 av A321neos i denne rekkefølgen til A321neo (LR) for å åpne for nye, lange tynnere ruter og gi økt frekvens på noen eksisterende ruter.

skal motta 40 nye fly
Qatar Airways Airbus A350-1000. Flyet benyttes tidvis på ruten mellom Arlanda og Doha.

Mr Al Bakers flyselskap var lanseringskunden for A350-1000 og har en bekreftet ordre på ytterligere 33 til. Qatar Airways har gradvis rullet dem ut på begge viktige ruter, for eksempel Doha – Sydney ruten, og noen overraskende dunkle sekundære ruter som Doha – Adelaide.

Det er 83 fly totalt Airbus skal males i Qatar farger i løpet av de neste årene. Resten av Al Bakers flyleveranser kommer fra Boeing.