Flyselskap

Lufthansa varsler 48-timers streik

Lufthansa varsler
A380 ved Munich Airport – Foto: Lufthansa

Lufthansa-passasjerer må fortsatt påberegne massive kanselleringer denne uken: Fagforeningen Ufo har varslet en to dagers streik. Lufthansa varsler 48-timers streik.

Forrige måned varslet kabinpersonalet i Lufthansa en kort streik 20. oktober, men den ble avblåst etter at Lufthansa imøtekom en del av kravene til fagforeningen Unabhängige Flugbegleiter Organisation (UFO). Nå rasler imidlertid UFO og kabinpersonalet med sabelen og gjør seg klar til å streike igjen.

Flyselskapet skriver på sine nettsider at UFO har varslet en streik torsdag 7. november og fredag 8. november. Alle Lufthansas flyvninger til og fra Tyskland, og innenriks, kan bli rammet, opplyses det.

Lufthansa varsler at de vil forsvare seg mot streiken: de vurderer rettslige skritt, forklarte en talsmann for selskapet. Samtidig pågår det arbeid med en nødplan.

Lufthansa anerkjenner ikke fagforeningsstyret, som ble bekreftet på fredag, som autorisert til å representere det og har avvist forhandlinger med Ufo i flere måneder. DGB-fagforeningen Verdi ville være tilgjengelig som et alternativ, men hadde ikke tidligere flertallet av de ansatte med seg.

Lufthansa varsler

 

Hva bør du gjøre ?

Når flyselskapene varsler streik vil det oppstå innstilte flyvninger. Innstilte flyvninger kan sette en stopper for reiseplanene dine. Selvfølgelig vil man helst unngå problemet, men den gode nyheten er at innen EU er du juridisk berettiget til økonomisk kompensasjon dersom flyet ditt blir uventet innstilt. Hvis flyselskapet ikke gir deg minst 14 dagers varsel, er det sannsynlig at du kan få så mye som 600 € for ubeleiligheten. Innstillinger er litt kompliserte, ettersom det er en rekke faktorer som avgjør både berettigelse og kompensasjonsbeløp, men vi har gjort jobben for deg. Les videre for å finne ut om du er dekket, og lær om rettighetene dine som flypassasjer, slik at reisen kan fortsette.

Beløpet på erstatning varierer blant annet med lengden på flyreisen som er booket. Ved inntil 1500 km reise er standarderstatning på 250 Euro. Ved flydistanse over 3500 km er utbetalingen på 600 Euro, i henhold til EC-261. Flyselskapet må ha operativ tilknytning til EU/EØS for at reglene skal gjelde.