Flyselskap SAS EuroBonus

SAS første Airbus A350 på jomfru flyvning

Foto: SAS.

SAS første Airbus A350-900 XWB har gjort sin første test flyvning hos Airbus Aéroport de Toulouse – Blagnac (TLS). Det nye designet er en moderne fortolkning av klassisk skandinavisk design. Det markerer et SAS som går inn i fremtiden med markedets mest drivstoffeffektive fly, Airbus 350 og Airbus 320neo.

A350en som har fått navnet Ingegerd Viking og er registrert som SE-RSA, forventes å bli levert til SAS hovedbase ved Københavns lufthavn Kastrup en gang i desember. Ved siden av en omfattende flåtefornyelse presenterer SAS nå en moderne og ny oppdatering av flyenes utvendige design. I 2015 ble det lansert nytt interiør i SAS-kabinene som en del av et oppgradert konsept, og det nye designet på eksteriøret fullfører ambisjonen om et helhetlig visuelt uttrykk.

SAS første Airbus A350
Foto: SAS

SAS nye A350 vil ha base i København

Airbus A350 er et nytt mellomstort langdistansefly som består av verdens mest moderne teknologi og aerodynamiske funksjoner. Det første SAS Airbus A350 skal hete «SE-RSA Ingegerd Viking». Innen utgangen av 2019 skal det første flyet leveres fra Airbus-fabrikken i Toulouse. Deretter skal maskinen gjennomføre testflyvninger i Skandinavia i desember og januar for opplæring og utsjekking av piloter og kabinansatte.

De nye SAS-flyene blir presentert for presse og kunder i begynnelsen av uke 50. Det finner sted i København 9. desember, Stockholm 10. desember og i Oslo 11. desember 2019. Dette bekrefter SAS til nettstedet check-in.dk bak betalingsmur (+).

 

SAS første Airbus A350

 

Hvordan blir A350-900 XWB konfigurert?

Reisende med Airbus A350 vil kunne se frem til en kabin man ikke har sett maken til. Og man kan velge mellom de tre serviceklassene SAS Business (40 seter), SAS Plus (32 seter) og SAS Go (228 seter). Kabinen som har et meget lavt støynivå, har to midtganger, et optimalisert kabintrykk, mer frisk luft og avansert kontroll av temperatur og fuktighet. For å heve opplevelsen ytterligere er A350 utstyrt med unike SAS-funksjoner som er omhyggelig utviklet basert på tilbakemeldinger fra hyppige SAS reisende.

apex awards sas upgrade

Ingegerd Viking er den første av åtte A350-900 XWB-er som det skandinaviske flyselskapet har bestilt.

Utrullingen av det nye SAS-designet vil følge det normale vedlikeholdsprogrammet på flyene. Det betyr at den eksisterende flåten vil bli oppdatert med det nye utseendet i henhold til den planlagte rotasjonen hvor flyene males om hvert 5-6. år. Alle SAS-fly vil få det nye utseendet innen 2024.