Flyselskap

SAS aksjen stiger etter positivt resultatvarsel

SAS har funnet sprekker SAS aksjen stiger

Gode passasjertall hos SAS gjør at selskapet nå tror på positivt årsresultat. Aksjekursen steg kraftig etter nyheten.

2,8 millioner passasjerer reiste med SAS i oktober. Det er noe færre enn i september, men 3,6 prosent flere enn i samme måned i fjor.

– Det forventede resultatet før skatt er bedre enn tidligere kommunisert, drevet av sterke passasjertall, heter det i en pressemelding fra selskapet, som antyder et overskudd på 700–800 millioner svenske kroner.

Det er godt levert av SAS, i et år hvor drivstoffutgiftene har økt med opptil 2 milliarder svenske kroner på grunn av høyere oljepris.

Hans Jørgen Elnæs, flyanalytiker i WinAir til E24.

I rapporten for tredje kvartal ble det varslet at det kunne bli vanskelig å oppnå et positivt resultat ved regnskapsårets slutt. Fredag steg aksjekursen med over 6 prosent etter at tallene ble gjort kjent.

Selskapets totale passasjerkapasitet økte med 2,2 prosent i oktober. SAS melder samtidig at det kan vise til en punktlighet på 84 prosent i oktober, en oppgang på 1,5 prosentpoeng fra samme periode i fjor. Samtidig viser tallene over regulariteten at 98,7 prosent av de planlagte flygingene ble gjennomført, opp 0,8 prosentpoeng fra oktober 2018.


Om selskapet

SAS, Skandinavias ledende flyselskap, frakter mer enn 30 millioner passasjerer i året til, fra og innen Skandinavia.  Flyselskapet har tre hovedsentraler – København, Oslo og Stockholm – med 125 destinasjoner i Europa, USA og Asia. Med skandinavisk kulturarv og bærekraftige verdier i ryggen skal SAS redusere de totale karbonutslippene med 25 prosent og operere med biodrivstoff tilsvarende det totale forbruket av drivstoff som brukes til å drifte alle SAS-innenriksflyvninger, innen 2030.

I tillegg til flyoperasjoner tilbyr SAS bakkehåndteringstjenester, teknisk vedlikehold og flyfrakttjenester. SAS er medlem av Star Alliance™ som ble grunnlagt av blant annet SAS. Sammen med partner flyselskaper tilbyr alliansen nesten 19 000 daglige flyvninger til mer enn 1300 destinasjoner verden over