Flyselskap Tips

Norwegian endrer håndbagasjeregler etter kritikk

million ekstra napoli håndbagasjeregler

Flyselskapet Norwegian endrer håndbagasjeregler etter massiv kritikk fra misfornøyde kunder. Det er Nettavisen som første omtalte saken.

Tidligere i år intensiverte Norwegian kontroll av vekten på håndbagasje for å sikre at passasjerene ikke medbragte for mange kilo ombord i flyet. Kontrollen ble utført av vektere- og handlingselskapene Norwegian benytter. Etter å ha fått massiv kritikk fra reisende har lavpris-selskapet nå besluttet å endre reglene i følge Nettavisen.

Oppførselen vi har fått tilbakemeldinger om den siste tiden er ikke akseptabel, og vi har nå gjennomgått praksisen.

Tonje Næss, Kommunikasjonsrådgiver hos Norwegian i en e-post til avisen.

De ny reglene innebærer blant annet at yttertøy eller poser fra tax-free butikken ikke skal telle med i den totale håndbagasjen man kan medbringe ombord. I tillegg åpnes det for at man kan kvitte seg med eksempelvis vannflasker eller andre ting, for å etterlate det på avreise flyplassen.

Nye håndbagasjeregler

Inkludert i håndbagasjen:

  • Ett kolli håndbagasje gratis
  • Én liten personlig eiendel som plasseres under setet foran deg (f.eks. en liten håndveske, liten veske til bærbar PC, taxfree-pose).
  • Husk å pakke viktige ting i din personlige veske (f.eks. medisiner, verdigjenstander og ting til babyen).
håndbagasjeregler
Skjermdump fra Norwegians nettsider

 

Ellers er det de samme mål- og vektrestriksjonene som før som gjelder. Gebyret på 750 kroner for overvekt blir det ikke en endring på med det aller første, opplyser Næss:

– Når det kommer til eventuelle endringer i beløpets størrelse så er det noe vi ser på og må komme tilbake til, sier Næss.

Næss opplyser at reglene skal følges opp med selskapets samarbeidspartnere, og at endringene skal innføres i løpet av de nærmeste dagene.

 

Det blir penger av å tenke koffert. I hvertfall for de store flyselskapene, nettstedet the Inc.com har laget en oversikt hva de amerikanske flyselskapene har inntektsført i første kvartal av 2019. The Inc.com-artikkelen er basert på en rapport fra BTS – Bureau of Transportation Statistics.