Flyselskap

SAS sier opp 80 ansatte i Sverige og Danmark

promille SAS avtale med sas og apollo SAS sier opp

SAS sier opp 80 ansatte i Sverige og Danmark etter å ha mistet en større kontrakt med Qatar Airways. SAS Ground Handling nå tvunget til å gjøre kutt på Arlanda, Landvetter og Kastrup.

SAS konsernets ground handling selskap, SAS Ground Handling, leverer blant annet passasjer-, bagasje- og fraktjenester for både SAS og andre flyselskaper. Nylig mistet selskapet en større kontrakt med Qatar Airways på flyplassene i Gøteborg, Stockholm og København, noe som betyr at selskapet må kutte personell.

SAS pressetalsmann Freja Annamatz bekrefter til svenske Dagens Industri at SAS Ground Handling har varslet 25 personer om oppsigelse. Alle dagens tjenester ligger på Landvetter lufthavn utenfor Gøteborg. Personalet skal ha blitt informert om situasjonen for omtrent to uker siden.

Neste trinn er å samarbeide med fagforeningene for å se på hvordan dette skal gjøres på best mulig måte. Først og fremst vil vi innstille rekruttering og benytte frivillig og naturlig avgang.

Freja Annamatz, pressetalsperson hos SAS.

SAS Ground Handling sysselsetter rundt 1500 personer i Sverige. I følge det danske nettstedet check-in.dk vil SAS også si opp 30 personer på Kastrup lufthavn i København. Tidligere torsdag uttalte SAS at 25 personer har blitt varslet om oppsigelse også på Arlanda. Imidlertid er den advarselen trukket tilbake siden selskapet har vært i stand til å fikse reduksjonene gjennom færre nye ansettelser.