Flyselskap

SAS legger Airbus A320 vedlikehold til Tallinn

skjult egenkapital pengestøtte Kun to piloter A320 vedlikehold til Tallinn
SAS A320neo. Foto: SAS

Tallinn er valgt som base for SAS vedlikehold av Airbus A320neo-flåten de kommende årene. Dermed fortsetter samarbeidet med et selskap som SAS eid i en årrekke.

Selskapet Magnetic MRO i Estland var i perioden 2003 – 2010 eiet av SAS før det ble solgt igjen. Men samarbeidet har fortsatt siden den gang. Nylig ble for eksempel den første av ATR-maskinene i SAS ‘nye design malt på verkstedet i Tallinn. I det hele tatt er det fortsatt en stor SAS-tilstedeværelse siden de to selskapene har utvidet den allerede eksisterende avtalen om Base-vedlikehold til 2023.

Dette betyr at minst 56 av Airbus A320neo som er inkludert i SAS ‘voksende A320-flåte, må gjennomgå vedlikehold og service på stedet i Estland. I dag dekker serviceavtalen 25 maskiner, så det utvidede samarbeidet er mer er en fordobling.

SAS A320neo-flåten er helt ny og leveres kontinuerlig fra Airbus-fabrikken. Det er enda et skritt fremover for vårt team av spesialister her å nå kunne fortsette å jobbe med neste generasjon fly.

Sergei Shkolnik, teknisk direktør i Magnetic.

 

A320 vedlikehold til Tallinn

For tiden har SAS drøyt 30 A320neo i flåten og antallet øker gradvis de kommende årene til ordren på 80 maskiner er fullført. Når de blir levert, vil de gjenværende Boeing 737-700 og 737-800 fases ut og samtidig skaffe en enhetsflåte med Airbus A320-familien, A330 og A350. At nettopp A320neo blir ryggraden i flyflåten og at det tette samarbeidet fortsetter i flere år, ser Sergei Shkolnik som en fordel. Når teknikere og fly “utvikler seg sammen”, øker muligheten til å forutse vedlikeholdsbehov og opprettholde høy kvalitet på den utførte tjenesten, som han sier. Akkurat nå fullføres en serie med tungt vedlikehold på de 23 maskinene som ble inkludert i de forrige avtalene.

 

Om Magnetic MRO

Magnetic MRO AS (tidligere navn: Maersk Air Maintenance Estonia og Air Maintenance Estonia) er et luftfartsvedlikeholdsselskap med hovedkontor i Tallinn, Estland. Selskapet tilbyr et komplett utvalg av kommersielle flyvedlikeholdstjenester. Det er sertifisert av European Aviation Safety Agency og Federal Aviation Administration of the United States. Selskapet opererer over hele verden. Det er et datterselskap av Guangzhou Hangxin Aviation Technology.

Magnetic MRO ble etablert i 1995 som en vedlikeholdsavdeling for Estonian Air.

  • 2002 ble vedlikeholdsavdelingen skilt fra Estonian Air, og det ble Maersk Air Maintenance Estonia, et selskap som var eid av Maersk Air.
  • 2003 ble selskapet kjøpt opp av SAS. Følgelig skiftet selskapet navn til Air Maintenance Estonia.
  • 2010 ble selskapet kjøpt av en private equity og venturekapitalinvestor Baltcap.
  • 2014 ble selskapet omdøpt til Magnetic MRO. Ett år senere etablerte selskapet et salgs- og ingeniørkontor i London, Storbritannia.
  • 2016 kjøpte Magnetic MRO et Storbritannia-basert flyinteriørselskap MAC Interiors.
  • 2017 valgte det estiske forretningspromoteringsbyrået Enterprise Estonia Magnetic MRO ut som Årets selskap og Årets eksportør.
  • 2018 ble Magnetic MRO kjøpt opp av Guangzhou Hangxin Aviation Technology.
  • 2020 SAS velger Magnetic MRO for vedlikehold av A320neo flyene.

Kilder: Wikipedia // Magnetic MRO

Fremhevet foto: Dirk Grothe // Dirk.grohte aviation