Flyselskap Reviews SAS EuroBonus

Test av United Polaris Lounge i Chicago

United Polaris Lounge i Chicago

Dersom man reiser med Star Alliance Business Class eller First Class avgang fra Chicago O´Hare har man mulighet til å benytte United Polaris lounge®. Den eneste utfordringen er at United Polaris Lounge i Chicago ligger i terminal 1, mens SAS og flere andre Star Alliance partnere benytter T5. Les vår test av United Polaris Lounge i Chicago.

Min reise var med SAS avgang til København med SK943 med avgang klokken 22:05. Det er også verdt å merke seg at siste Airside transfer til terminal 5 avgår fra terminal 3 klokken 21:00. Som nevnt benytter SAS terminal 5 på Ohare, og innsjekking åpner normalt 3 timer før avgang. Jeg valgt dog å ankomme flyplassen i god tid, og fikk sjekket inn min bagasje mens det fortsatt var åpent for Stockholm avgangen som flyr fra Chicago klokken 16.00

Etter at jeg hadde mottatt boarding pass til flyvningen min, tok jeg bussen tilbake til terminal 1 for lounge besøk. Normalt benytter man ATS (Air Transitt System) toget til terminal 1. Dette er imidlertid stengt for oppussing. Ved ankomst i terminal 1, var det gjennom sikkerhetskontroll, og deretter bevege seg i retning av Concourse C – eller C-piren. Dette skjer via en undergrunns tunnel eller kulvert som har høstet mye presse verden over.

Foto: Wikemedia commons.
Terminal kart over terminal 1 – United Polaris Lounge i Chicago merket i rødt. Illustrasjon: flychicago.com

 

Fakta om United Polaris Lounge i Chicago

 • Flyplass: ORD – Chicago O´Hare International
 • Navn: United Polaris Lounge, Chicago (Terminal 1 ved gate C18)
 • Åpningstider: Fra kl 07:00 til 21:00 alle dager
 • Fasiliteter: Betjent bar, A la carte dining, stor buffet, selvbetjent varme og kalde drikker.
 • Adgang: Hvis du reiser med en United Polaris business class-billett, kan du få tilgang til en United Polaris-lounge ved avreise,  i transfer og ved ankomst. Ingen gjester er tillatt. Så for eksempel hvis du flyr fra Chicago til San Francisco og deretter videre til Europa, og du flyr den internasjonale ruten i United Polaris, vil kunne du få adgang til United Polaris salonger på både ORD og SFO. Hvis din internasjonale flyvning er med en Star Alliance-partner, trer de samme regler i kraft der du bare kan få tilgang til United Polaris-salongen fra flyplassen der langdistanseflyet ditt avgår fra

United Polaris Lounge i Chicago

Ankomst til loungen

Ved ankomst til loungen ble jeg ønsket hjertelig velkommen av tre smilende United ansatte. Boarding-passet fikk seg nok et stempel, og egner seg ikke på “trykk”. Jeg tok umiddelbart plass i den betjente baren, som ligger til høyere for resepsjonen / inngangen. Jeg ankom loungen rundt klokken 15:00, og det var veldig travelt. Jeg ble allikevel sett, gjenkjent og tatt hånd om innen brøkdeler av minuttet. På grunn av det store antallet mennesker, er det derfor noe begrenset bildematerialet i denne anmeldelsen.

 

Wi-Fi speed

Jeg hadde litt små trøbbel med å komme meg på internett /WIFI. Jeg hadde også glemt igjen min US adapter hjemme. I bytte mot passet, som betjeningen i resepsjonen betraktet som det mest verdifulle passet i verden (Norge – Noreg), byttet jeg passet mot en adapter, og vipps så var jeg på nett. Det var bra fart på nettet, så jeg ble faktisk sittende å jobbe i 2 timer uten at tiden plaget meg spesielt. Ved jevne mellomrom, ble det litt påfyll i baren og en titt ut av vinduet.

United Polaris Dining Room

Et menneske kan leve ganske lenge uten mat, så fremt man tilfører kroppen tilstrekkelig med væske. Hvor lenge vil avhenge av faktorer som blant annet hvor store energireserver kroppen har i utgangspunktet og hvor mye fysisk aktivitet man er i. Så lenge man har tilgang på vann er det mulig for friske voksne å leve 2-3 uker uten mat. Ved absolutt sult vil kroppen senke forbrenningen og bruke av kroppens energilagre.

Vi har ikke helt her, men det var allikevel tid for å tylle på med litt mat fra United Polaris Dining Room.

 

Selvfølgelig blir det noe spesiell bordplassering på en flyplass. Jeg var allikevel heldig å fikk en “bås”.

Du blir fortsatt satt i bås som…

Jeg fikk meg som nevnt en egen bås. Her kunne jeg nyte en drink, lese gjennom gårsdagens nyheter.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Valget havnet åpenbart på en United Polaris burger. Denne servereces med bacon, speilegg og rikelig med aioli. Ikke noen slankekost, men helt fantastisk på smak. I USA bruker de oksekjøtt og fett for å lage hamburgere, og det er en helt fantastisk kombinasjon. Ved siden av burgeren drakk jeg en lubben rødvin fra California med Merlot druer. Jeg avsluttet med 2 kuler iskrem som jeg ikke har noe bildet av.

 

Takk for besøket. Sees snart igjen.

United Polaris Lounge I Chicago O´Hare
 • Adkomst
 • Mat og drikke
 • Interiør
 • Fasiliteter
 • Trådløst internett
 • Service fra ansatte
4.7

Totalt sett

En fantastisk flott lounge som bare ligger litt “odde” plassert for reisende fra Terminal 5. Stort pluss for á la carte bespisning. Stort pluss for betjent bar, for oss som liker en cocktail. Over middels bra internett. God mat og nydelig drikke. Lite trøblete internett i starten, men fantastisk service fra de ansatte.