Credit cards

Vær godt beskyttet på ferie med gratis reiseforsikring

med gratis reiseforsikring
Foto: Pixabay.com

Her i Norge elsker vi å dra på ferie til varmere verdensdeler. Så mye som vi reiser er det viktig å være godt dekket med gratis reiseforsikring mot det uforutsette, idet man låser igjen hjemme for å dra på ferie.

De fleste kredittkort  i Norge tilbyr gratis reiseforsikring. Disse forsikringene dekker vanligvis sånne kjedelige ting som blant annet forsinket eller tapt bagasje, flyforsinkelse, sykdom eller ulykke under ferietiden, osv.

Konkurransen har aldri vært større på det norske markedet med mange ulike varianter av kredittkort-reiseforsikringer. Sammenligningstjenesten for kredittkort https://Kredittkort360.com opplever et økende antall kunder som trenger å sammenligne forskjellige kredittkort på markedet. Det er over 300 kredittkort Norge så det kan være greit å ta hjelp av eksperter som kan filtrere ut et kredittkort med de beste gebyrfrie reiseforsikringer.

Men holder det med en gratis kredittkort forsikring når du er ute og reiser? Når gjelder reiseforsikringen? Og holder det ikke med en helårs reiseforsikring? Hvilken nytte kan Europeisk helsetrygdkort gjøre under reiseturen?

Vi skal ta en nærmere titt på vilkårene til kredittkortenes reise- og avbestillingsforsikring for å bedre forstå fordeler og eventuelle begrensninger i forsikringene på kredittkort.

Reiseforsikring – hva handler det om?

Uttrykket er selvforklarende; en reiseforsikring er en forsikring som er ment å dekke den forsikrede mot uforutsette hendelser og uhell under reisen.

Med gratis reiseforsikring på kredittkortet, er det virkelig gratis ?

Kort sagt ja, med forbehold. Det generelle kravet fra samtlige kredittutgivere er at minimum 50 prosent av reisekostnader betales med kredittkortet før reiseforsikringen kan begynne å gjelde.

Forutsatt at du har reiseforsikring inkludert i kredittkortet ditt koster det deg altså ingenting å være forsikret på ferien.

Mens et kredittkort inneholder ett sett med gratis forsikringer, kan det være tilleggsforsikringer på kredittkortet som du må betale for. I kortselskapets forsikringsvilkår vil det fremgå en oversikt over de ulike forsikringstypene.

gratis reiseforsikring
Med gratis reiseforsikring fra et kredittkort kan du være dekket hvis uhellet er ute Foto: Pixabay.com.

Er det steder i verden hvor reiseforsikringen ikke gjelder?

Svaret på dette spørsmålet er ja. Reiseforsikringen på kredittkort er geografisk begrenset. For det første er du ikke dekket av reiseforsikring når du ikke er på reise men befinner deg på din bostedsadresse, på jobben eller skolen.

Hvis du skal reise til land og områder som er utsatt for krigsrisiko kan det være lurt å sjekke hva som gjelder med kundeservice. Ofte forekommende land som er unntatt i forsikringsvilkårene er Afghanistan, Iran, Irak og Nord Korea.

Hva dekker kredittkortenes reiseforsikringer?

De beste kredittkort i Norge tilbyr en mengde gratis reiseforsikringer som skaper en trygghet for mot uhell, tap og skader:

  • Flyforsinkelser
  • Avbestillinger
  • Ulykker på reise
  • Forsinket/tapt/skadet bagasje
  • ID-Tyveriforsikring
  • Sykehusbesøk eller hjemreise som skyldes sykdom
  • Økonomisk ansvar for utgifter for skader påført andre eller andres eiendeler
  • Egenandeler; f.eks. ved uhell med leiebil

Forskjellene mellom reiseforsikring på kredittkort og helårs reiseforsikring

Den største og viktigste forskjellen å være oppmerksom på når man sammenligner reiseforsikringen på henholdsvis kredittkort og hos et forsikringsselskap er erstatningsbeløpene. Erstatningsbeløp varier veldig.

Hvor god en reiseforsikring er bør i aller høyeste grad vurderes med utgangspunkt i hvor stor erstatning du kan få fra forsikringsselskapet når uhellet er ute. Når du befinner deg i utlandet har du ingen kontroll over disse utgiftene, og du skal ikke måtte bekymre deg for at du selv skal ende opp med å betale noe på grunn av for lavt erstatningsbeløp.

Hva med Europeisk helsetrygdkort?

Et Europeisk helsetrygdkort er dokumentasjon på at du har krav på nødvendig helsehjelp i EØS-land og Sveits, med samme vilkår som statsborgere i det landet har. Det frarådes likevel at Helsetrygdkortet blir brukt uten en kompletterende med gratis reiseforsikring, selv om du skal feriere i EØS-land.