Flyselskap Rutenytt

Finnair øker frekvensen til USA – øker på New York

langdistansetilbudet populære destinasjoner Finnair med vårkampanje til østen Finnair øker frekvensen
Foto: Finnair.

Torsdag annonserte flyselskapet at Finnair øker frekvensen til New York i sommersesongen 2020. Økning skjer gradvis gjennom sesongen, og starter allerede 4. april.

Totalt øker flyselskapet med fem ekstra ukentlige avganger til New York. Økningen fordeler seg på følgende måte:

  • 4. april – 4. mai: tre ekstra avganger i uken
  • 4. mai – 24. oktober: fire ekstra avganger i uken

I høysesongen fra 8. juni til 30. august legger de til ytterligere én ekstra avgang i uken, og har dermed totalt fem ekstra avganger gjennom denne perioden. Med disse avgangene, legger Finnair til totalt 250 ekstra avganger.

Et populært reisemål for nordmenn

Finnair har fløyet til New York i over 50 år, og har for tiden daglige avganger til flyplassen JFK. De ekstra avgangene vil primært driftes av flymodellen Airbus A350.

Ruten er et populært reisemål blant nordmenn, noe som gjenspeiles i tallene til Finnair. Her kommer det frem at USA var et av de aller mest populære reisemålene i fjor. Sjefen for Finnair i Skandinavia, Robert Lönnblad, sier økningen er et viktig tilskudd til Finnairs satsning på USA som destinasjon.

I over 50 år har flygningene til JFK vært Finnairs flaggskiprute i Nord-Amerika, og vi er glade for at vi endelig kan drifte denne ruten med A350-modellene. Med denne økningen gir vi ikke bare passasjerene større fleksibilitet når det kommer til valg av avgang, vi gir de også muligheten til å velge blant destinasjonene til våre transatlantiske partnere, som opererer over 105 ruter mellom Europa og Amerika, sier han.

Finnair øker frekvensen – flere destinasjonsvalg

Siden 2013 har Finnair samarbeidet med alliansemedlemmene American Airlines, British Airways og Iberia gjennom forretningssamarbeidet Atlantic Joint Business (AJB). Dette gir
kundene flere destinasjonsvalg, bedre forbindelser, bedre priser og bedre service på transatlantiske ruter.

I år flyr Finnair totalt til fem transatlantiske destinasjoner. Dette inkluderer helårsrutene til JFK i New York, LAX i Los Angeles, samt sesongavgangene til Chicago O’Hare, San Francisco og Miami. Finnair har siden 2015 økt setekapasiteten med 117% på ruter over den transatlantiske korridoren.