Flyselskap

AI-drevet cocktail testes hos British Airways

AI-drevet cocktail
BARSYS er en AI-drevet cocktail maker. Denne testes nå ut i BA-loungene i New York og San Francisco. Foto: British Airways.

British Airways tester en automatisert cocktail maskin i loungene i San Francisco og Newark. Cocktailer blir laget og sendt  på under 45 sekunder, og tilfører en ny dimensjon til maten og drikken som er tilgjengelig for kundene. British Airways testet ut AI-drevet cocktail maskin.

Testperioden løper ut mars 2020,  og British Airways First- og Club World-kunder som reiser fra San Francisco og Newark. De reisende kan velge mellom et utvalg av 30 cocktailer og tilpassede drinker fra cocktail maskinen. Dette inkluderer lokalt inspirerte cocktailer som British Airways har laget – Silicon Galley og Echo-Whisky-Romeo.

Maskinen er laget av mix-master Barsys ved bruk av kunstig intelligens (AI). Ettersom British Airways er det første flyselskapet som tester teknologien, gir det flyselskapets kunder en første sjanse til å prøve denne autonome maskinen.

AI-drevet cocktail maskin ? Maskinen er på prøve ut mars 2020 i BA-loungene i Newark og San Francisco. British Airways

AI-drevet cocktail maskin

Kundene bestiller ganske enkelt drinken sin ved å klikke på en knapp på appen. Deretter plasseres et glass på transportbåndet og maskinen gjør jobben via AI.

Vi ser alltid på innovative måter å forbedre kundenes reise på bakken og i luften. Barsys tilbyr en ny cocktailopplevelse og hvilken bedre måte å prøve ut denne teknologien enn i San Francisco, i vår nyrenoverte lounge, og Newark, to av de mest kosmopolitiske og teknologikyndige storbyregionene i USA.

Ricardo Vidal, leder av innovasjonssjef hos British Airways.

Akshet Tewari, administrerende direktør og grunnlegger av Barsys forteller.

Vi er glade for å samarbeide med British Airways, fordi vi alltid har følt at en flyplass-lounge var det perfekte stedet å skape en unik og morsom cocktail opplevelse med AI-drevet cocktail maskin. Vi erkjenner at Barsys aldri vil erstatte en god bartender, men kan frigjøre dem til å lage mer kompliserte drinker og samhandle med kundene.

British Airways

Hva er kunstig intelligens?

Kunstig intelligens (Artificial Intelligence – AI) er et nokså bredt begrep. Det dekker alt fra dedikerte oppgaver en datamaskin kan gjøre veldig bra (såkalt svak AI). Som for eksempel å identifisere innhold i bilder eller spille sjakk, til generell kunstig intelligens (såkalt generell AI) som er systemer som kan trenes til nær sagt hva som helst.

Kunstig intelligens utmerker seg for oppgaver som krever såkalte kognitive egenskaper (resonnering, mønstergjenkjenning og læring) hvor datamaskiner tidligere ikke har kunne konkurrere med mennesker. Eksempler på dette er oppgaver rundt bildegjenkjenning og språkforståelse.

Maskinlæring er en viktig byggestein i prosessen med å bygge kunstig intelligens. Per i dag tilhører de aller fleste systemene som markedsfører seg som AI systemer svak AI.

Eksempler på dette er IBM Watson, Microsoft Cognitive Services og Amelia.

Google Deep Mind er et eksempel på et prosjekt som har som uttalt mål om å lage generell AI, men det som er publisert så langt må fortsatt regnes som svak AI.