Flyselskap

Singapore Airlines reduserer på København-ruten

Singapore Airlines i samarbeid TripAdvisor kårer Singapore Airlines Singapore Airlines reduserer
Foto: Singapore Airlines.

Flyselskapet Singapore Airlines reduserer København frekvensen. Fra og med 2. januar 2020 økte Singapore Airlines sin frekvensens på ruten København-Singapore fra fem ukentlige til daglige avganger.

Ruten København – Singapore er en del av Singapore Airlines (SIA) og Scandinavian Airlines (SAS) Joint Venture, og med 40% økning i frekvens fra København til Sørøst-Asia gateway, Singapore, vil turismen øke og virksomheten vil dra nytte av.

Singapore Airlines reduserer
Foreløpig er det kun 4 avganger mellom Singapore og København som er berørt. Skjermdump: Singapore Airlines.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters vil Singapore Airlines og datterselskapet SilkAir innstille flere flyruter over lengre tid, som følge av det nye coronaviruset. Reduksjonene er midlertidige, men vil ramme flyruter til flere land, som Kina, London, Tyskland og Danmark, flere så langt frem som til mai måned, melder Reuters.

Foruten besøkende til Singapore, er flyselskapet avhengig av transitt-trafikk. Reiser i First og Business class er spesielt rammet, etter at mange forretnings arrangement er kansellert over hele Asia på grunn av viruset.

Singapore Airlines er ikke de eneste som kansellerer ruter til og fra asiatiske land. Hong Kong-selskapet Cathay Pacific kansellerte nesten alle sine flyvninger inn til fastlands Kina for to uker siden, og informerte sine reisende om at de også ville redusere tilbudet til andre destinasjoner i løpet av de neste to månedene.

Singapore Airlines reduserer
Business Class kabin på A350-900 Foto: Singapore Airlines.

Singapore Airlines reduserer

Singapore Airlines ble grunnlagt i 1972 med 10 fly til 22 destinasjoner i 18 land – de fleste i Asia. Helt siden oppstarten har Singapore Airlines hatt som mål å være markedsleder innen lufttransport. Selskapet har derfor arbeidet kontinuerlig med modernisering og innovasjon av sitt produkt- og servicetilbud. I dag er Singapore Airlines det mest prisbelønte flyselskapet i verden. Singapore Airlines består av en flyflåte på 104 passasjerfly, og har ytterligere 110 nye fly i bestilling. Rutenettverket, inkludert SilkAir og Singapore Airlines Cargo, omfatter hele 104 destinasjoner i 37 land.

Som medlem av Star Alliance skrev Singapore Airlines luftfartshistorie i oktober 2007. Da var de det aller første flyselskap som fløy det med Airbus 380, verdens største passasjerfly. Helt i tråd med selskapets mål om å være det ledende selskapet innen luftfart. I 2013 introduserte Singapore Airlines en ny serie av kabineprodukter, og satte en ny standard for flyreiser i premium klassen.