Flyselskap

Qatar Airways øker eierandelen i IAG

eierandelen i IAG

Qatar Airways betaler ytterligere 600 millioner amerikanse dollar, tilsvarende 5,6 milliarder kroner, for å øke eierandelen i IAG fra 21,4 til 25,1 prosent. IAG er selskapet som eier både British Airways, Iberia og Aer Lingus.

Vår investering har så langt vært svært vellykket og den annonserte økningen av vår eierandel er et bevis på vår videre støtte til IAG og selskapets strategi.

Akbar Al Baker, konsernsjef i Qatar, til nyhetsbyrået Reuters.

Aksjemarkedet reagerte positivt på nyheten, og IAG aksjene steg med 1,4% til 641 pence i tidlig onsdag morgen. Det gir selskapet en markedsverdi på 12,75 milliarder pund tilsvarende 153 milliarder kroner.

Statseide Qatar Airways, et av Midt-Østens største flyselskaper har tidligere uttalt at investeringene i andre flyselskaper er en ren finansiell investering.

 

Qatar Airways

Det prisbelønte flyselskapet Qatar Airways er stolt av å eie én av de yngste flåtene med verdens mest teknologisk avanserte og miljøvennlige fly. Qatar Airways ble kåret til Airline of the Year 2017 for fjerde gang og World’s Best Business Class 2017 av Skytrax. Flyselskapet opererer over 200 moderne fly med flyvninger til over 150 forretnings- og feriedestinasjoner på seks kontinenter. Som en del av de kontinuerlige ekspansjonsplanene, har flyselskapet en rekke nye og spennende destinasjoner for 2018/19, inkludert Cebu og Davao på Filippinene, Langkawi i Malaysia og Da Nang i Vietnam. Qatar Airways er dessuten offisiell partner med FIFA som et ledd i selskapets engasjement for å støtte idretten.

 

Øker eierandelen i IAG ?

International Airlines Group (IAG), er en av verdens største flyselskap grupper med 541 fly som flyr til 274 destinasjoner. Årlig transporterer gruppen nesten 95 millioner passasjerer.  IAG er den tredje største gruppen i Europa og den sjette største i verden målt i omsetning. Selskapet ble stiftet i januar 2011, og IAG  er morselskapet til Aer Lingus, British Airways, Iberia og Vueling. Det er en spansk registrert selskap med aksjer notering på London Stock Exchange. Konsernets hovedkontor er i London, UK. IAG kombinerer ledende flyselskapene i Irland, Storbritannia og Spania, slik at de kan forbedre sin tilstedeværelse i luftfarts markedet. Samtidig beholde sine individuelle merkevarer og løpende drift. Flyselskapenes kunder drar nytte av et større nettverk for både passasjerer og  cargo. Selskapet har også større investeringsevne  i nye produkter og tjenester gjennom forbedret økonomisk robusthet.