Flyselskap

Informasjon om flygninger til og fra Kanariøyene

 

Kanariøyene
Foto: Norwegian.

Værsituasjonen på Kanariøyene påvirker dessverre Norwegians flygninger søndag.

Totalt har Norwegian kansellert ti flygninger til og fra Skandinavia i dag, hvorav fem fra Norge, tre fra Danmark og to fra Sverige. Selskapet har gjennom natten jobbet på spreng for å ivareta våre kunder på best mulig måte, ved å bistå med hjelp til å skaffe hotellovernatting. Det er også delt ut matkort på flyplassen. Det er en krevende og uoversiktlig situasjon ettersom alle flyselskap er berørt og de fleste hoteller er fulle.

Vi forstår at kundene våre ønsker spesifikk informasjon om sin hjemreise og flygning, men ettersom situasjonen på Kanariøyene stadig endrer deg, er dette vanskelig å gi akkurat nå. Så snart vi har spesifikk informasjon, vil kundene våre bli informert via SMS og av våre samarbeidspartnere på de berørte flyplassene. Vi oppdaterer også våre nettsider løpende med ny informasjon om hver enkelt flygning her.

Norwegian har siden i går hatt åtte fly parkert på Gran Canaria og tre på Tenerife. Sikkerhet er høyeste prioritet, og flyene må nå gjennomgå tekniske inspeksjoner for å sikre at de ikke har fått skader fra sandstormene.

På grunn av de ekstreme værforholdene ble flyplassen på Gran Canaria stengt rundt klokken 15.30 lokal tid lørdag. Også flyplassen på naboøya Tenerife ble stengt lørdag. Flyplassene åpnet igjen i 23-tiden lørdag kveld, men værforholdene er fremdeles ustabile og kan endre seg raskt.

Nordmenn sitter «sandfast» på Gran Canaria

Sandstormen blir kalt «calima». Et værfenomen som innebærer het vind fra sør eller sørøst, og som forekommer over Kanariøyene flere ganger hvert år, uansett årstid. Luften er tykk og disig.