Flyselskap

Koronavirus – hva kan reiseforsikringen dekke?

koronavirus
God hoste- og håndhygiene reduserer risikoen for å få luftveisinfeksjoner, inkludert infeksjoner med koronavirus. Ifølge Folkehelseinstituttet kan slike masker gi falsk trygghet. Illustrasjonsfoto.

Virusutbruddet Covid-19, kjent som corona- eller koronavirus, sprer seg. Dette kan reiseforsikringen hjelpe deg med.

Siden de første tilfellene i Wuhan i Kina har viruset spredt seg til en rekke land. Vi følger situasjonen tett, sier Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonssjef i Frende Forsikring. Hun forteller at de fleste reiseforsikringer vil dekke avbestilling og ombooking til områder der Utenriksdepartementet har utstedt offisielle reiseråd.

I dag gjelder slike reiseråd for Kina og Hong Kong, men ikke foreløpig ikke utstedt andre områder på grunn av virusutbruddet.

– Når UD fraråder reiser til land eller steder, vil ofte reiseselskapene gi deg mulighet til ombooking eller refusjon. Ta derfor alltid kontakt med reisearrangøren din først, for å høre hva de kan hjelpe deg med, sier Slettemoen. Reiseforsikringen din kan dekke utgifter du ikke får refundert fra reisearrangøren.

Når det er fare for liv og helse

Flere reiseforsikringer utvider dekningen til avbestilling eller ombooking av reise til steder hvor det er fare for liv og helse, også uten reiseråd fra UD.

– Vi følger også med på lokale myndigheters anbefalinger på steder hvor det forekommer smitte. Blir det innført restriksjoner mot å oppholde seg ute, eller myndighetene pålegger borgerne sine karantene eller utreiseforbud, kan det være grunnlag for å få dekket avbestilling av reise til det aktuelle området, selv om UD det ennå ikke foreligger offisielt reiseråd fra UD, sier Slettemoen.

Har du planlagt en reise?

Skal du til et område med kjent virusutbrudd nå, og er bekymret eller ikke er helt frisk fra før, kan du sjekke om forsikringsselskapet ditt dekker medisinsk rådgiving før avreise.

Bekymring utløser ikke dekning på reiseforsikringen. Men trenger du medisinske råd, kan du kontakte oss på forhånd. Da får du vite hva som er dekket og kan få tips om forholdsregler du kan ta, og gode sykehus i området du skal reise til.

Heidi Tofterå Slettemoen i Frende.

Trenger du hjelp med en gang?

Er du i et Corona-rammet område nå, og trenger helsehjelp eller får problemer på grunn av restriksjonene kan ringe selskapenes alarmsentraler. Flere reiseforsikringer tilbyr også gratis videokonsultasjon med lege via app på mobilen. i Frende heter appen Eyr.

Her finner du reiseråd fra UD og oppdateringer fra Folkehelseinstituttet om virusutbruddet.

Husk også at hvis UD utsteder offisielt reiseråd til et område, og du reiser likevel, gjelder ikke reiseforsikringen.

Kilde: Frende Forsikring