Flyselskap

Lufthansa reduserer trafikken med 25 prosent

Lufthansa reduserer
Airbus A380-800 benyttes normalt på flyruter til Kina. Foto: Lufthansa.

Det Tyske flyselskapet  Lufthansa reduserer trafikken med 25 prosent i løpet av de kommende ukene på grunn av coronaviruset. 23 fly tas ut av tjeneste for selskapet.

Som et resultat av dagens situasjon forårsaket av den akselererte spredningen av coronavirus, har Lufthansa Group besluttet å ta ytterligere tiltak for å motvirke de økonomiske konsekvensene.

Lufthansa i pressemeldingen.

Det er antall flyginger med kortere og mellomlange distanser som blir redusert med opptil 25 prosent. Kuttene vil «være avhengig av den videre utviklingen av virus-spredningen», ifølge meldingen. Det skal også kuttes i flyginger med lengre distanser. Fra før har Lufthansa satt 13 fly som opererer de lengre distansene på bakken. Dette tallet økes nå til opptil 23, opplyser selskapet. Lufthansa ser også på muligheten til å redusere antall arbeidstimer de ansatte skal ha i enkelte områder, ifølge meldingen.

Selskapet understreker at det «foreløpig ikke er mulig å estimere den økonomiske virkningen» viruset vil ha, og planlegger å publisere sin ferskeste resultater den 19. mars 2020.

Det kommer frem i en pressemelding.

Fakta om covid-19-viruset

  • En ny type koronavirus ble i desember oppdaget i Wuhan i Kina, en by med 11 millioner innbyggere, hovedstad i Hubei-provinsen.
  • Virussykdommen kan arte seg som en mild forkjølelse eller ha et alvorlig forløp med dødelig utgang. Blant symptomene er feber, tørr hoste og lungebetennelse.
  • Over 80 prosent får milde symptomer, risikoen er aller størst for eldre og syke. Dødeligheten er trolig under 1 prosent, ifølge norske helsemyndigheter.
  • WHO tror viruset først kan ha oppstått hos flaggermus. Det kan deretter ha blitt overført til en annen dyreart før mennesker ble smittet på et marked i Wuhan.
  • WHO betegner situasjonen som en internasjonal folkehelsekrise.
  • Fram til tirsdag 25. februar hadde 100 nordmenn blitt testet for viruset. Ingen har fått påvist smitte.
  • Samme dag ber Folkehelseinsituttet norske helsemyndigheter forberede seg på en alvorlig epidemi.