Flyselskap

Qatar Airways og American Airlines signerer strategisk avtale

signerer strategisk avtale
Pressefoto: Qatar Airways.

Qatar Airways signerer strategisk avtale med American Airlines i et trekk som vil øke det kommersielle samarbeidet, styrke forbindelsen og skape hundrevis av nye reisealternativer for millioner av kunder.

Den nye avtalen vil etablere et partnerskap på globalt nivå mellom to av verdens mest tilkoblede flyselskaper. Som forbinder noen av de største knutepunktene i USA til Hamad International Airport i Doha, kåret til Midtøstens beste nav og innehaver tittelen ” verdens fem beste flyplasser” de siste tre årene.

Effektive forbindelser via Qatar Airways hub – Hamad International Airport. Foto: Qatar Airways.

 Vi er veldig glade for å sikre dette strategiske partnerskapet med American Airlines. Det er en avtale mellom to vellykkede og ambisiøse flyselskaper med et felles felles formål for å forbedre kundeopplevelsen. Avtalen vil samle to av verdens største flynettverk, øke valgene for millioner av passasjerer og gi en sømløs forbindelse  til et betydelig antall nye destinasjoner, i tråd med Qatar Airways vellykkede vekststrategi.

Akbar Al Baker, Konsernsjef i Qatar Airways.

”Vi har lagt  tidligere problemer bak oss, og ser frem til å samarbeide tett med American Airlines for å bygge et verdensledende partnerskap for alle våre kunder. Denne avtalen vil utnytte våre komplementære styrker og ressurser og gjøre det mulig for flere kunder å oppleve Qatar Airways ‘prisbelønte produktkvalitet. ”

Målet vårt er å fortsette å utvide og utdype globale partnerskap for å utfylle Amerikaners nettverk og skape flere valgmuligheter for kundene våre,

Doug Parker, administrerende direktør og styreleder i American Airlines.

Signerer strategisk avtale

Codeshare-avtalen med American Airlines (AA) vil tillate passasjerer fra Qatar Airways å reise med AA innenlandsflyvninger fra Boston (BOS), Dallas (DFW), Chicago (ORD), Los Angeles (LAX), Miami (MIA), New York (JFK) og Philadelphia (PHL), samt på internasjonale flyreiser til og fra Europa, Karibien, Mellom- og Sør-Amerika.

Passasjerer fra American Airlines vil kunne bestille billetter på alle Qatar Airways-flyvninger mellom U.S. og Qatar. Og videre til en rekke destinasjoner i Midt-Østen, Øst-Afrika, Sør-Asia, Det indiske hav og Sørøst-Asia.

Etter reaktiveringen av codeshare avtalen, vil begge flyselskapene også utforske muligheten for American Airlines til å operere fly mellom USA og Qatar, sammen med en rekke felles kommersielle og operative initiativer for å styrke dette fornyede partnerskapet ytterligere.

American Airlines: Vil holde Qatar Airways unna USA

Om Qatar Airways

Qatar Airways opererer i dag en moderne flåte på mer enn 250 fly via sin hub, Hamad International Airport (HIA). Selskapet flyr til mer enn 170 destinasjoner over hele verden. Verdens raskest voksende flyselskap vil legge Osaka, Japan; Santorini, Hellas; Dubrovnik, Kroatia; Almaty og Nur-Sultan, Kasakhstan; Accra, Ghana; Cebu, Filippinene; Lyon, Frankrike; Trabzon, Tyrkia; Siem Reap, Kambodsja og Luanda, Angola til det omfattende nettverket i 2020.

Et flere prisvinnende flyselskap, Qatar Airways ble kåret til ‘Verdens beste flyselskap’ av World Airline Awards i 2019. Kåret av den internasjonale rangerings-organisasjonen Skytrax. Det ble også kåret til ‘Beste flyselskap i Midt-Østen’, ‘Verdens beste forretningsklasse’ og ‘Best Business Class Seat’, til anerkjennelse av den banebrytende Business Class-opplevelsen, Qsuite. Det er det eneste flyselskapet som har blitt tildelt den ettertraktede “Skytrax Airline of the Year” -tittelen, som er anerkjent som toppunktet for dyktighet i flyindustrien, fem ganger.

American Airlines sliter
American Airlines (AA) har inntektsført nesten 3 milliarder kroner i første kvartal 2019. Foto: AA

Om American Airlines

American Airlines tilbyr sine kunder 6 800 daglige flyreiser til mer enn 365 destinasjoner i 61 land. Det skjer  fra hubbene i Charlotte, Chicago, Dallas-Fort Worth, Los Angeles, Miami, New York, Philadelphia, Phoenix og Washington, DC med et felles formål å ta vare på folk på reise: American Airlines har 130 000 ansatte globalt, og betjener mer enn 200 millioner kunder årlig.

Siden 2013 har American investert mer enn 28 milliarder dollar i sitt produkt. Selskapet flyr nå den yngste flåten blant amerikanske nettverksselskaper, utstyrt med bransjeledende høyhastighets Wi-Fi, ligge-seter og mer inflight underholdning samt tilgang til strøm. American har også forbedret alternativer for mat og drikke i luften og på bakken. Selskapets Admirals Club og Flaggship-lounger er i verdensklasse. American ble nylig kåret til et femstjerners globalt flyselskap av flyselskapet.