Flyselskap

Britiske Flybe er konkurs etter virusutbrudd

Det Britiske flyselskapet Flybe er konkurs i løpet av natt til torsdag. Det er Sky News som først omtalte saken.

Saken bekreftes på flyselskapets egne nettsider natt til torsdag. Flyselskapet er formelt satt under administrasjon av revisjonsselskapet EY.

Alle fly har blitt satt på bakken, og det britiske virksomheten har opphørt med umiddelbar virkning, i følge nettsiden.

I januar inngikk britiske myndigheter en avtale med flyselskapet som medførte en betalingsplan for en skattegjeld på «mindre enn» 10 millioner pund, tilsvarende 116 millioner kroner den gang. Konkursen kommer uker før britiske myndigheter var ventet å gi lettelser i flypassasjeravgiften i forbindelse med en fremleggelsen av statsbudsjettet, skriver The Guardian.

Flybe er konkurs

Flybe Limited  er et britisk flyselskap med hovedkvarter i Jack Walker House på flyplassen Exeter International Airport i Devon i England. Det har 180 flyruter mellom 55 europeiske flyplasser.  Flyselskapets største base er ved Southampton Airport. Det har også større baser på Manchester lufthavn, Birmingham internasjonale lufthavn og George Best Belfast City Airport. De har besetninger og mannskap i Storbritannia, Kanaløyene og Man. Selskapet har tillatelse til å frakte passasjerer, last og post i fly med 20 eller flere seter.

Flybe startet operasjonene den 1. november 1979 som Jersey European Airways (JEA), etter å ha overtatt rutene til Intra Airways. Jersey European Airways var uttenkt av John Habin fra Jersey og største investor i JEA. Etter å ha solgt Aviation Beauport og andre forretningsinteresser, etablerte Habin noen få nøkkelruter mellom Jersey og Storbritannia. Jersey European Airways ble overtatt i 1963 av Jack Walkers Walker Steel Group som allerede var morselskapet til det Blackpool-baserte charterflyselskapet Spacegrand Aviation. De to flyselskapene ble drevet separat med delvis felles ledelse fram til de ble slått sammen i Walker Aviation Group i 1985, da under navnet Jersey European Airways.

%d bloggere liker dette: